Спрените доставки на стомана и продукти от нея заради войната

...
Спрените доставки на стомана и продукти от нея заради войната
Коментари Харесай

Внос на стомана от Турция обсъдиха Корнелия Нинова и Мехмет Муш

С прените доставки на стомана и артикули от нея поради войната в Украйна ще бъдат обезщетени с увеличение на квотата за импорт в Европейски Съюз от Турция . Това разискаха вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова и турският министър на търговията Мехмет Муш в София, оповестиха от МИ.

Двамата министри обговориха опциите на турската страна да извърши увеличената квота, както и вноса на тези артикули в България . Това ще разреши да се възстановят нарушените доставки на стомана и артикули от стомана, които са нужни на българската промишленост и строителен бранш.

" България и Турция сме обичайно близки сътрудници, стокообменът пораства и по време на рецесията ", съобщи министър Нинова.
 Строителни компании стопират работа поради високите цени на стоманата и арматурното желязо
Строителни компании стопират работа поради високите цени на стоманата и арматурното желязо

От бизнеса са обезпокоени, че и други снабдители стопират износа

На срещата бе разисквано и идното привикване на Междуправителствената българо-турска комисия за икономическо съдействие. Турският министър води огромна държавна делегация, на което хазаин бе министър Нинова.

Обсъдени бяха и опциите за съдействие в българските индустриални зони , които сега се развиват с бързи темпове и съставляват интерес за непознатите вложители.

Министър Муш от своя страна благодари на българските управляващи за положителните условия за бизнес, за които е индикативен огромният брой турски вложения в България .

Вицепремиерът срещна турския министър с ограниченията, които българското държавно управление подхваща за превъзмогване на рецесията: обезщетения за бизнеса до 1 април в размер до 250 лева за мегаватчаса, а от 1 април - повишение на 300 лева . Тя разяснява също мораториума върху цените на битовите консуматори, битката със спекулата и нарастване на приходите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР