Справедливо разпределение на ваксините срещу коронавируса в световен мащаб, продължаваща

...
Справедливо разпределение на ваксините срещу коронавируса в световен мащаб, продължаваща
Коментари Харесай

Какво се разбраха Г-20? 4 важни решения

Справедливо систематизиране на имунизациите против ковид в международен мащаб, продължаваща поддръжка на по-богатите към стопанските системи на по-бедните и към публичното опазване на здравето, облекчение на дълговото задължение в Африка и нови ограничения против климатичните промени. Това написа в заключителната декларация, призната от водачите на Г20 в краоя на двудневната онлайн среща, чиито самобитен хазаин бе Саудитска Арабия.

Страните от Г-20 дадоха обещание през днешния ден да обезпечат заслужено и налично систематизиране на имунизациите, медикаментите и тестванията за новия ковид, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Лидерите на двайсетте най-големи стопански системи показаха поддръжка за световния план за ваксини, проби и медикаменти и неговия механизъм за систематизиране на ваксини.

На Г-20 се пада дял от две трети от популацията на Земята, 85 % от международния БВП и 75 на 100 от световната търговия, напомня ДПА.

Страните от Г-20 " активизираха запаси, с цел да отговорим на непосредствените потребности от финансиране " в региона на публичното опазване на здравето в световен мащаб, написа във финалното официално съобщение.

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева акцентира, че всички, на всички места, би трябвало да получат достъп до ваксина против новия ковид. Страните от Г-20 не трябва да отдръпват поддръжката си за стопанските системи прибързано, предизвести тя, представена от Ройтерс.

Георгиева също така прикани за бързо и дейно използване на новата рамка на Г-20 за непрекъснато облекчение на дълговото задължение на най-бедните страни. Други страни също се нуждаят от помощ, добави тя.

В заключителната декларация водачите от Г-20 показаха решителност да поддържат африканските страни в битката с ковид, в това число като проучат разновидности за по-устойчиво финансиране, отбелязва Ройтерс.

Облекчаването на дълговото задължение на Африка ще е предпочитан въпрос за италианското ротационно председателство на групата следващата година.

Лидерите от Г-20 също така дадоха обещание да подхващат ограничения против климатичните промени, като показаха своята ангажираност за едно по-устойчиво в екологичен проект бъдеще.

 в края на срещата - Саудитска Арабия, в лицето на престолонаследника Мохамед Бин Салман, публично съобщи на Италия ротационното председателство на групата през идната година, показва ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР