Способността ни да убеждаваме и оказваме влияние е от определящо

...
Способността ни да убеждаваме и оказваме влияние е от определящо
Коментари Харесай

Изкуството да спорим: как да го правим категорично, убедително, позитивно

Способността ни да убеждаваме и оказваме въздействие е от определящо значение за персоналния и професионалния ни триумф. Повечето от нас обаче не имат умения да спорят добре. Мнозина възприемат споренето като нещо, което би трябвало да се заобикаля непременно и постоянно се прави неумело – или въобще не се прави.

А това вероятно е най-силното и най-пренебрегвано качество, което бихте могли да притежавате. Спорим всеки ден - от време на време го вършим неумишлено и несъзнателно, различен път импулсивно и развълнувано, само че множеството от нас имаме потребност да усъвършенстваме това умеене.

Представете си да можете да посрещате всеки мотив за спор без страхът, объркването и разстройването, които съперникът ви евентуално усеща. Представете си, че без значение дали печелите, или губите, вие сте безапелационни, уверени и сдържани.

„ Как да спорим: изрично, безапелационно и положително “ на Джонатан Херинг (изд. Locus Books) оказва помощ да овладеете изкуството на разногласието, с цел да си осигурите преднина всякога, когато желаете: да изложите аргумента си безотказно, да убедите другите да възприемат метода ви на мислене, да запазите самообладание в напрегната обстановка, да спечелите хората на своя страна, да получите това, което желаете, да се справите с проблематичен човек или тематика, да сте безапелационни и ясни, да имате самочувствие, когато говорите. Книгата среща със златните правила на сполучливата дискусия и учи на обстановките, които най-често предизвикат спор.

Джонатан Херинг е бележит юрист с на практика опит в сложното изкуство на полемиката. Тук той предлага занимателен, занимателен и непосредствено използван справочник, посредством който ще се подготвите за спор по разностранни тематики .

 книга Locus Books
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР