Спортният министър Василев е назначил Александър Тодоров в разрез със

...
Спортният министър Василев е назначил Александър Тодоров в разрез със
Коментари Харесай

Скандал в парламента: Депутат от ИТН попълнил декларация с невярно съдържани, за да поеме спортния тотализатор

Спортният министър Василев е назначил Александър Тодоров в прорез със закона
Скандал се развихри в Народното събрание по другояче една елементарна точка. Председателят Никола Минчев изчете изказване на депутатът от Има Такъв Народ Александър Тодоров. Той беше назначен от спортния министър Радостин Василев за началник на Българския състезателен тотализатор.

Оказва се, че в петък на 21 януари Тодоров е подал декларацията си в Търговския указател, като е подписал документа с ясното схващане, че към момента е народен представител. В закона обаче ясно е записано, че с цел да бъде назначен той не заема други държавни постове.

Изборът на спортния министър Радостин Василев – също от квотата на Има Такъв Народ - стана явен в петък от импортираните документи в Търговския указател на Агенцията по вписванията.

Хамид Хамид запита кой е подвел младия народен представител Тодоров за подаденото заявление и декларация с погрешно наличие. По думите му е значимо и да се види кой му дава образец, тъй като през днешния ден с погрешна декларация ставаш началник на тотото, а на следващия ден министър-председател. „ Явно новата политика на смяната и ръководещото болшинство е няма закони, няма Конституция, нас ни пази прокуратурата и медиите на олигарха Иво Прокопиев “, съобщи Хамид.

Халил Летифов пък съобщи, че Тодоров не би трябвало да бъде освобождаван, тъй като е назначен по наряд от ръководителя на Народното събрание за парламентарен секретар и, в случай че го освободят, то на следващия ден ще останат без подобен.

Радомир Чолаков от ГЕРБ добави, че очевидно става дума за завзема на властта в центъра и по места, а тук очевидно става дума за принудително такова, като се нарушават всевъзможни закони. „ Това е едно доста рисково държание и сътрудниците от всички парламентарни групи би трябвало да сложим край, тъй като това унищожава парламентаризма докрай. Това е безочливо. Няма да разясня назначението на дами и братовчеди, което към този момент е надменно. Никога не е било в България такова знамение, че даже и по времето на комунизма “, добави Чолаков.

Николина Ангелкова съобщи, че това към този момент се трансформира в рецидив и запита дали по този начин ще се ръководи страната.

Ива Митева от Има Такъв Народ съобщи, че съгласно закона имало едномесечен период за оповестяване на несъвестимост в длъжностите и по думите й Тодоров в своята декларация заема длъжността народен представител и до заемане на шефското място в Българския състезателен тотализатор, той щял да заличи несъвместимостта.

<iframe src= " https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100066935204773%2Fvideos%2F331469648826767%2F&show_text=false&width=560&t=0 " width= " 560 " height= " 314 " style= " border:none;overflow:hidden " scrolling= " no " frameborder= " 0 " allowfullscreen= " true " allow= " autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share " allowFullScreen= " true " ></iframe>
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР