Спортният министър Красен Кралев, който празнува рожден ден днес, коментира

...
Спортният министър Красен Кралев, който празнува рожден ден днес, коментира
Коментари Харесай

Кралев за футбола: Сами влязохме в капана

Спортният министър Красен Кралев, който чества рожден ден през днешния ден, разяснява инспекцията, която страната прави за разходваните от Българския футболен съюз средства. Той показа, че инспекцията е доста детайлна и в края на януари ще има резултати.

"Във футбола се случиха доста неприятни неща, най-много за мен е случилото се на България-Англия. Ние сами влязохме в клопката. Дълго време британските медии подготвяха обществеността, че ще има расизъм и няколко индивида приготвиха провокация, която докара до разтърсвания ", съобщи Кралев за bTV.

"За инспекциите в полицията не мога да разясня. Нашата инспекция е извънредно огромна, две седмици след България-Англия започнахме инспекция на всички средства, отпускани от страната към футболния съюз за една програмата, която бе доста сполучлива. Очаквам да завърши в края на януари. Проверяваме детайлно всичко, дали са създадени всички продукти, дали са били доставени на клубовете. Правим срещи на наши екипи с клубовете. Проверяваме безусловно всичко. В чии хотели са били, то се знае, то е обществена информация. "

"Не можем да разясняваме това нещо - дали е законно и дали е морално. Ако има обикновено извършена процедура, значи е законно. Ако не е, значи не е законно. Друг въпрос е, дали е морално. "

"Ние оценяваме процедурата и дали сега на процедурата са били изрядни. Полицията също прави следствие. Не мога да разясня преди да са завършили инспекциите. До момента сме ревизирали над 300 клуба, имаме още най-малко 200. "

Относно предстоящото съдружничество сред министерството и ЦСКА за стадион "Българска войска ", министърът разяснява: "Ние сме подготвени, когато ЦСКА са подготвени, сдружението ще бъде учредено. "

Кралев приказва и за другата федерация, в която има разтърсвания в управлението - волейболната, както и за възможностите на двата ни национални тима в олимпийските квалификации: "Битката стартира, и двата ни тима имат шансове, само че ще е доста мъчно. За страдание против Бразилия бяхме на точка от класиране, в този момент ще е по-трудно с Франция и Сърбия. Имаме много по-големи съпоставения спрямо 2016. "

"Добър знак е (завръщането на Георги Братоев б.р.). Ние нямаме чак толкоз доста международни звезди, с цел да се лишаваме от най-хубавите си волейболисти. Така че всеки човек може да способства в тази борба за класиране. "

"Надявам се тази промяна на управлението да не се отрази. С оглед на последните събития има плануван към този момент конгрес, ще се проведат демократични избори. Господин Лазаров сподели, че няма да се кандидатира, тъй че там мисля, че смяната ще стане факт. Промяната беше провокирана от клубовете. Те решиха, че желаят да бъдат ръководени по нов метод. За малко съумяха да реализират тази своя цел. "

"Любо Ганев е човек с доста съвременни визии, има изключителни контакти, които ще бъдат потребни за българския волейбол. Той е човек, който живее с волейбола. Там има специфичност, че нов президент може да е единствено член на Управителния съвет. "

Спортният министър приказва и по тази причина какво ни чака в спорта през 2020 предвид на огромните родни спортисти и идната Олимпиада.

"Григор (Димитров) може да победи всеки и може да загуби от всеки. Дано стигне тези върхове, които стигна като завоюва Мастърса в Лондон. Има всички шансове. "

"На Кубрат Пулев може би му следва заключителен конфликт за международна купа, тъй че с изключение на Олимпийските игри ще има още доста спортни събития. "

"Спрямо Игрите в Рио, имахме представители в 14 спорта, в този момент чакам да имаме в 18. Имахме 41 квоти, пратихме 45 състезатели. Сега чакаме сред 51 и 55 квоти. Има спортове, в които бележим доста сериозен прогрес. "

"Оценката и упованията ни са въз основата на тази година. Във повдигането на тежести чакаме орден на Божидар Андреев. В битката също имаме доста шансове за медали, изключително в женската, най-много Тайбе Юсеин. Художествената гимнастика този път освен ансамбълът, а и Боряна Калейн. В бокса стартираме с огромни упования.

"Тази година нямаме международен първенец, само че това не значи, че отиваме в по-лошо положение по отношение на предишните Игри. Промяна в спорта не може да стане за 2-3-4 години. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР