Спортният министър Красен Кралев коментира в Денят започва, че основният

...
Спортният министър Красен Кралев коментира в Денят започва, че основният
Коментари Харесай

Красен Кралев: Трябва да се търси лична отговорност при хулиганството

Спортният министър Красен Кралев разяснява в " Денят стартира ", че главният пропуск, който досега е имало в тактиката за битка с футболното безчинство е, че фокусът е бил на неверно място - към клубовете, а,по думите му, това би трябвало да се промени и той би трябвало да бъде върху персоналната отговорност. Той съобщи още, че се надява до година да се завърши новият закон за футболното безчинство като са нужни промени и в наказателния кодекс, тъй че да може Министерство на вътрешните работи и БФС да постановат наказания на тези хора, които са направили закононарушение, а освен съдът.

Кралев съобщи, че на срещата след случая с ранената полицайка са взели значими стратегически решения.
Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Ако имаме волята и упоритостта да се докарат до край, мисля, че ще се оправим с този проблем. Всички се обединихме към това, че главният пропуск, който има в тактиката за битка с футболното безчинство е, че фокусът е бил подложен върху неверно място, т.е досега всички наказания търпят клубовете, когато почитателите правят случаят, страда клубът. Той няма по какъв начин да управлява напълно тези агитки. Винаги има едни 10,20 души, които тероризират хората, които са на стадиона, тъй като крайната цел е родителите да заведат децата си на стадиона. Децата отсъстват от стадионите, тъй като считат, че това е рисково.
Спортният министър съобщи още, че са си сложили краткосрочни и дълготрайни цели. Сред краткосрочни са слагане на задоволително количество камери с качество 4к и доближаване на облика 36 пъти. До края на август ще има торникети и на входовете ще сложим камери, които да снимат всяко лице, което влиза.

В студиото на Българска национална телевизия Кралев съобщи, че депутатите са поели ангажимент да създадат незабавни ограничения в настоящия закон за футболното безчинство.

Другото значимо съгласно министъра на спорта е, че би трябвало да се реши кой носи отговорност, по какъв начин става идентифицирането на тези хора и кой носи отговорност за недопускането им.
Красен Кралев: Всички сме обединени, че глобите върху тези хора, коти са направили сходен жанр закононарушения, се постановат от Съда. Процедурата е доста тежка, тромава и лишава години. Новият закон би трябвало да регламентира и даде право на Министерството на спорта, Министерство на вътрешните работи, клубовете и БФС те да постановат глоба на такива хулигани за недопускане за гледане на мачове.
Духът на футбола са почитателите и не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки, без значение кой е клубът, сподели още министър Кралев, който показа, че е оптимист за изработването на новия закон, като съгласно него не е комплицирано, само че би трябвало целенасочена и упорита работа.

По въпроса за уредените мачове Кралев заключи, че казусът в международен мащаб е, че футболните срещи, които са съмнителни, понижават, а се усилват в другите спортове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР