Спортният министър Димитър Илиев заяви, че БФС трябва да преосмисли

...
Спортният министър Димитър Илиев заяви, че БФС трябва да преосмисли
Коментари Харесай

Спортният министър: Мачът трябва да е пред публика. Националният не е на БФС

Спортният министър Димитър Илиев съобщи, че БФС би трябвало да премисли решението си да лиши от аудитория европейската подготовка България - Унгария на 16 ноември. Той бе посетител в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Преди дни БФС разгласи, че УЕФА е предложила мачът да мина на затворени врата след получени отчети от София за риск от вълнения. Стана ясно, че всичко е тръгнало от опасения в съюза поради готвен фенски митинг.

Междувременно експертът по спортно право Георги Градев апелира решението в Арбитражния състезателен съд в Лозана. Той оповести в обществените мрежи, че УЕФА е отказала бърза процедура, по този начин Градев е изискал да бъде спряно решението на Европейската футболна асоциация. Един от причините е, че стадион " Христо Ботев " може да е рисков - даже при изискване, че няма ентусиасти, защото там към момента се прави козирката.

За последното сигнализира предприемачът Илиян Филипов, който прави строителната активност. Той е уведомил новоизбрания кмет на Пловдив, по този начин сигуацията остава много неразбираема и завързана.

" По решение на БФС мачът е изместен в Пловдив. Тревожното обаче е, че ще се играе на затворени врата. Недопустимо е да ограничим българските почитатели от опцията да поддържат националния тим. БФС може да управлява футбола у нас, само че не е притежател на националния тим. Той е на хората ", безапелационен бе спортният министър.

" Причина за празния стадион не е само ремонтът, а и терзанията по отношение на възможни митинги и демонстрация на футболно безчинство. Липсата на аудитория обаче не е решение. Ако те е боязън от нещо, не можеш да се скриеш при затворени врата. Това само може да нагнети още повече напрежението и хората да реагират по-остро. По всичко наподобява, че от БФС се уплашиха от митинг на почитателите. Целият обществен детайл футбол се крепи на връзката играчи-привърженици. Настояваме от БФС да намерят решение на този проблем ", добави той.

" Причините за неприятните резултати на националния тим най-вероятно се крият в неприятното ръководство на футбола. Хората вътре във футбола знаят това доста по-добре, до момента в който тези, които сме извън само страдаме. Трябва да намерим отговор на въпросите за какво стигнахме до това положение ", продължи някогашният авто играч.
Още един футболен проблем
По самодейност на Министерството на младежта и спорта във вторник ще бъде извършена среща сред шефове на БФС и изключените клубове, подкрепили Димитър Бербатов. Поне такова желание има Илиев.

" Следващият вторник организираме среща, на която сме поканили двете заинтригувани страни - Управителният съвет на БФС(Изпълкомът, бел. ред.)и хората, които са членове на близо 150-те клуба, които са били изключени от съюза. Министерството работи в едни законови рамки и не може да кадруваме във футболния съюз.

Ако някоя от двете страни не одобри тази среща, това би било демонстрация на безнаказаност. Единствено футболната общност може да реши насъбраните проблеми през годините. ММС няма законовите права да се намесва в структури като спортните федерации ", сподели Илиев.
Финансирането на федерациите за Игрите в Париж
Спортният министър приказва още и по тематиката, обвързвана с финансирането и подготовката на родните олимпийци и параолимпийци за Игрите в Париж следващата година.

" Подготовката за олимпийските игри върви по най-хубавия метод. С моя екип подсигурихме всички потребности на федерациите. Българските спортисти ще могат да продължат със своята подготовка още от първия ден на новата година ", съобщи многократният рали първенец на България.

" Съгласно новата ни разпоредба средствата, които ще получават параолимпийците са същите, които взимат и олимпийците ни. Вече няма да има разделяне, тъй като те на са второ качество хора. Освен това направихме по този начин, че и младите ни гении, които носят триумфи в олимпийските спортове, също да получават награди ", продължи Илиев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР