Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков заяви, че разградчани са

...
Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков заяви, че разградчани са
Коментари Харесай

Караманджуков: Не е никак лесно да смениш едно цяло поколение

Спортният шеф на Лудогорец Георги Караманджуков съобщи, че разградчани са имали тежката задача да сменят едно потомство. Той призна, че мъчно се намират заместници на Марселиньо, Светослав Дяков, Козмин Моци и други, които бяха в основата на най-големите европейски триумфи на „ орлите “. Караманджуков приказва изцяло за селекцията по време на представянето на най-новото попълнение – крайния защитник Аслак декор Витри.

„ Знаете, че постоянно сме го казвали, че селекцията е отворен развой. Правим нужните попълнения, с цел да увеличим конкуренцията. През тези 2-3 години ни се падна тежката задача да сменим едно потомство, което донесе доста наслада с представянето си и в Лига Европа, и в Шампионска лига. Беше доста мъчно да намерим заместници на Дяков, Марселиньо, Моци, Владо Стоянов, Вандерсон и други, които се записаха със златни букви в историята на Лудогорец и българския футбол. Трудно е, само че мисля, че съумяваме “, сподели Караманджуков.  

„ В момента разполагаме с най-младия тим, който ще има потребност от време, напасване, тъй като един трансфер, с цел да е сполучлив, е освен какъв брой пари клубът ще заплати, а дали футболистът ще отговори на упованията и ще пасне. В Лудогорец играем всеки мач за победа. Има футболисти, които са играли на по-ниско равнище и задачите са били други. Привличането на Аслак е за да подсилим позиция десен бранител, може да играе и вляво. Впечатлил е скаутите, с експедитивност, темперамент и мислим, че ще се впише в нашия тим. Пожелавам му триумф “, добави той.  

„ Всичко по отношение на неговите документи е наред. Той е жител на Европа. Чакаме разрешението за работа. Договори, жълти, карти всичко е налице. Утре обаче е крайният период за регистрация на футболистите за групите на Лига Европа “, сподели още шефът на 11-кратните първенци на България.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР