Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) отмени забраната на Милан

...
Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) отмени забраната на Милан
Коментари Харесай

Арбитражният съд отмени наказанието на Милан

Спортният трибунал в Лозана (КАС) анулира възбраната на Милан за присъединяване в евротурнирите през този сезон, което значи, че " росонерите " ще играят в тазгодишното издание на Лига Европа.

В края на предишния месец от УЕФА оповестиха, че Милан няма да бъдат позволени до присъединяване в Лига Европа през този сезон, защото поради сериозните си разходи на трансферния пазар през предишното лято клубът не е покрили условията за финансов феърплей на европейската футболна централа. От италианския гранд незабавно оповестиха, че ще апелират наказването, като чуването беше през вчерашния ден, а през днешния ден от КАС оповестиха, че анулират мярката на УЕФА, защото " наказването не е съразмерно на провинението ".

" Някои детайли от случая не са добре оценени от дисциплинарната комисия на УЕФА, а сега финансовото положение на клуба е по-добро ", се споделя в крайното решение на КАС. Според съда съответните органи на УЕФА би трябвало да преценяват какво друго дисциплинарно наказване да се наложи на Милан, което да вземе поради и сегашната финансова обстановка в клуба, като най-вероятно това ще бъде санкция.

Решението на КАС е добра вест за Милан, само че неприятна такава за отбора на Фиорентина, който трябваше да заеме мястото на " росонерите " в Лига Европа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР