Спортните събития са спрени заради пандемията, но има и изключения.

...
Спортните събития са спрени заради пандемията, но има и изключения.
Коментари Харесай

63-часов ултрамаратон със златиста тоалетна хартия за награда

Спортните събития са спрени поради пандемията, само че има и изключения. Едно от тях е щурото Quarantine Backyard Ulta - виртуален ултрамаратон, който можеш да завършиш вкъщи. Най-любопитна е огромната премия - ролка златиста тоалетна хартия.

В първото, надяваме се и последно, издание на конкуренцията по време на пандемия се включиха над 2500 бегачи от 50 страни. Триумфира 45-годишният американец Майкъл Уордиън, който измина 422 км за 63 часа.

Според разпоредбите на надпреварата маратонците трябваше да се оправят с по 6.7 км на час, като им бе разрешено това да стане на пътеката у дома или към дома им, до момента в който наложително поддържат видеовръзка през несъмнено приложение и записват резултатите си.

В последна сметка първенецът Уордиън съумя да надвие чеха Радек Брунер в оспорвана борба. Победителят правеше обиколки на квартала си, а неговият подгласник, за който нямаше сребърна ролка, бягаше на пътеката у дома.

Coolest or weakest ending ever? Quarantine Backyard Ultra ends with controversial DQ that causes race commentator to break down in tears. https://t.co/hIR3thTzMg pic.twitter.com/OUSgypr1pb
— LetsRun.com (@letsrundotcom) April 7, 2020

" Радек е страховит спортист, който ме провокира да надмина всичко, което съм правил преди. За бе чест и привилегия да вземам участие в нещо невъобразимо. Надявах се битката ни да продължи до сутринта и да опитаме да сложим безспорен връх, само че не се получи. Искам да благодаря на всички, които бяха част от това ", съобщи Уордиън.

Властелинът на златната ролка в действителност има богят опит в бягането на дълги дистанции. Сред достиженията му е завършването на 10 маратона в границите на 10 дни - международен връх. Уордиън обаче в никакъв случай до момента не бе изминавал повече от 300 км в границите на съревнование.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР