Спортните обувки на брандове като Nike и Adidas не са

...
Спортните обувки на брандове като Nike и Adidas не са
Коментари Харесай

Фабриките в Северна Корея копират кецовете на големите марки

Спортните обувки на марки като Nike и Adidas не са лесни за намиране в Северна Корея. По заповед на държавното управление локалните заводи би трябвало да взаимстват от задграничните марки и сами да запълнят празнината в това произвеждане. Включително да се стремят към модела " AirMax " или други разновидности на огромните марки, написа Quartz.

" Уважаемият ни водач Ким Чен Ун ни е инструктирал добре да се срещнем с най-нашумелите модели спортни обувки от целия свят и да ги използваме за пример в нашето произвеждане ", признава Ким Кьон Хуей от обувната фабрика Ryu Won в Пхенян.

В шоурума на фабриката са изложени обувки за друг вид спорт - баскетбол, футбол, бягане, които наподобяват доста на продуктите на известни марки, като Nike, Asics и други.

По-рано при посещаване на публицисти от Guardian в същата фабрика излиза наяве, че до индустриалната линия са седели чифт истински маратонки на Adidas. Те са били подарък от Ким Чен Ун, с цел да служат като образец на служащите, по какъв начин да вършат същите обувки.

Докато внасянето на задгранични артикули е лимитирано, в Северна Корея има и заможни жители, които имат вкус за такива произведения. Управляващият режим позволява промени, които могат да задоволят този вкус, само че към момента не е подхванал дейности.

Засега страната се стреми към по-висок стопански напредък, като усили вътрешното си произвеждане. И даже взима образец от Виетнам, която е най-големия производител на обувки в Азия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР