Спортните клубове, които носят име на историческа личност, да не

...
Спортните клубове, които носят име на историческа личност, да не
Коментари Харесай

Към спортен клуб с име на герои да не може да се добавя марка, поиска Марешки

Спортните клубове, които носят име на историческа персона, да не могат да прибавят към него комерсиална марка. Проект за тази смяна в Закона за физическото образование и спорта внесе парламентарната група на " Воля ".

" С този законопроект желаеме да защитим и опазим от корист имената на всички исторически персони, на всички велики българи, дали живота си за отечеството, като Ботев и Левски. Недопустимо е техните светли имена да стоят до търговски марки. Да застанат и почитателите до нас да защитим чистите и святи имена да не бъдат омърсявани ", сподели водачът на " Воля " Веселин Марешки. Според концепциите на Марешки към името може да се добави името на града, от който е тимът, примерно - " Ботев " (Пловдив), само че и комерсиалната марка на спонсора. Той отхвърли да даде образци на тимове, които ще бъдат наранени от възможна смяна на закона.

Проверка на " Дневник " сподели, че от огромните спортни тимове комерсиална марка има само в името на баскетболния " Левски Лукойл ", който е първенец на България за тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР