Спортната версия на ID.7 е едновременно бърза и със секси

...
Спортната версия на ID.7 е едновременно бърза и със секси
Коментари Харесай

Спортната версия на ID.7 – GTX – с повече коне от Golf R

Спортната версия на ID.7 е по едно и също време бърза и със секси стайлинг. Има ли измама?

Volkswagen ID.7 GTX разполага с 335 конски сили има задвижване на четирите колела благодарение на два електрически мотора това е най-мощното комби, създавано в миналото от VW има по-голяма батерия с потенциал 86 kWh (нето) и 13 модула

След като разкри ID.7 Tourer преди месец, Volkswagen повдига капака на насочения към достиженията ID.7 GTX – електрическо комби с 335 конски сили и задвижване на всички колела.

За разлика от общоприетия ID.7 със задвижване на задните колела, разновидността GTX има електромотор и на предния, и на задния мост. Това дава комбинирана мощ от 335 к.с., което прави това електрическо комби по-мощно от Golf R. 

Задният мост е оборудван с ефикасен синхронен мотор с непрекъснати магнити, който обезпечава на лидера цялостна мощ още от момента на включване на автомобила. Асинхронният челен мотор се задейства, когато е нужна по-голяма мощ, и го прави за милисекунди. Когато не се употребява, моторът остава в „ режим на подготвеност “. Тогава употребява доста малко сила – отлично за пробега и износването на гумите.

Остро ръководство, по-голяма батерия

Мощността се разпределя сред предния и задния мост благодарение на модернизиран контролер за задвижване на всички колела и електронни блокажи на диференциала. Volkswagen твърди, че това усъвършенства ръководството и стабилността на ID.7 Tourer.

Освен това прави шофирането по-забавно. Ако сте в въодушевление да се възползвате от новооткритите динамични качества на GTX, спортният режим ESC ви разрешава да „ натиснете “, като в това време се въползвате от „ защитната мрежа “ на контрола на стабилността. Адаптивният надзор на шасито също се предлага като спомагателна алтернатива.

Батерията в ID.7 GTX е по-голяма от тази на елементарния автомобил. Осигуряващ до 86 kWh енергийно наличие, по-големият пакет има 13 акумулаторни модула за разлика от 77 kWh батерия с 12 модула на общоприетата версия. От Volkswagen не са показали пробега, само че да се надяваме, че той няма да е доста по-малък от пробега на ID.7 Tourer от 685 км по WLTP.

Когато е включена към зарядно устройство за непрекъснат ток, батерията може да се зареди от 10 до 80% за по-малко от 30 минути (при зареждане с 200 kW).

По-спортен жанр, който акцентира продуктивността

ID.7 GTX е очевидно по-спортен от базовия ID.7, с по-изразена предна ризница и характерни за модела дневни светлини. Решетката за абсорбция на въздух с формата на пчелна пита е добре направена, с тънък подробност. Освен това тя прибавя нужната доза експанзия към предната част на автомобила. Осветената емблема на VW придава на комбито в допълнение наличие на мрачно.

Преминавайки в профил автомобила, можем да забележим 20-инчови джанти Skagen, извънредни за GTX. Стандартно те са с перлено покритие, само че могат да бъдат поръчани и с черна багра с висок емайл. 21-инчовите колела са екстра, само че евентуално ще лимитират обсега и качеството на возията.

Задната част на GTX се отличава от по-малките модели ID.7 с дифузьор и решетка вид „ пчелна пита “. Те са разграничени от рефлекторна лента. Конфигурируемите 3D LED задни светлини включват светеща емблема на VW. Всички детайли на тапицерията са с черен емайл.

Кралски червен металик, заимстван от Golf GTI, се предлага за ID.7 GTX. Другите варианти включват Glacier White Metallic, Scale Silver Metallic, Grenadilla Black Metallic и Moonstone Grey.

Готин интериор с доста улеснения

Интериорът се възползва от многочислени характерни за GTX детайли, като да вземем за пример по-дълбоки седалки. Те оказват помощ при шофиране с висока скорост и доста завои. Обшити със комбинация от текстил, ArtVeloursEco микрофлийс и изкуствена кожа, седалките за осъществяване имат червени цветни шевове и надпис GTX. Тази „ малинова тематика “ е продължена с червени лайсни на седалките.

По предпочитание клиентите могат да оборудват предните седалки ergoActive с електрическо контролиране в 12 направления, регулируема опора за бедрата, функционалност памет и комфортно влизане.

Ако това не е задоволително, в комплекта са включени и функционалност за масаж и отопление/вентилация. Тези насочени към комфорта седалки са част от пакета Interior Plus. Той прибавя отопление на задните седалки и аудиосистема Harmon Kardon.

Както се очакваше, ID.7 разполага с цялостен набор от софтуерни и първокласни функционалности. Безжичните Apple CarPlay, Android Auto, двузоновият климатичен надзор и head-up екранът с добавена действителност са общоприети. Volkswagen включва и своя гласов помощник IDA и ChatGPT, който дава обещание нови функционалности и по-голяма функционалност.

Технологии 

По отношение на сигурността ID.7 GTX Tourer ще бъде оборудван с разнообразни асистенти за лидера, като помощник за пътни знаци и автоматизирано спешно прекъсване. Ако се потопите в листата с варианти, ще откриете още повече функционалности. Това включва Park Assist Plus с памет, който разрешава на автомобила да паркира самичък.

Пакетът Connected Travel Assist, който включва адаптивен круиз надзор, помощник за спешни обстановки и помощник за поддържане на лентата, е усъвършенстван и се твърди, че има „ по-човешки характерности на реакция “. Налице е и функционалността Car2X за предизвестие за заплаха от пътнотранспортни катастрофи. Тя предизвестява лидера за идни трудности на пътя, като да вземем за пример повреди при пътни работи или аварирали коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР