Спортната площадка, намираща се в двора на VII СУ Кузман

...
Спортната площадка, намираща се в двора на VII СУ Кузман
Коментари Харесай

Спортната площадка в двора на VII СУ ще бъде ремонтирана по спечелен проект от Община Благоевград

Спортната площадка, намираща се в двора на VII СУ „ Кузман Шапкарев “ ще бъде ремонтирана, откакто Министерство на образованието утвърди направен план от Община Благоевград.

Предвижда се на място да бъде положена нова асфалтобетонова настилка, ще бъдат актуализирани спортните уреди и ще бъде построена железна ограда. С осъществяване на дейностите ще се обезпечат условия за възстановяване на спортната просвета и поощряване на физическата интензивност измежду учениците, което ще способства за възстановяване на здравословния им метод на живот и развиване.

От по-добрите условия ще могат да се възползват всички 912 ученици на образователното заведение.

Средствата са обезпечени по Модул 2 „ Основен ремонт на спортни площадки “ на „ Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения “, а общата стойност е 98 200,00 лева

Община Благоевград подаде общо три планови оферти, отговарящи на критериите за допустимост по две стратегии на Министерството на образованието и науката за възстановяване на изискванията за спорт в държавните и общинските учебни заведения, като това за ремонт на спортната площадка в VII СУ събра най-вече точки. Останалите две касаеха създаване на нова спортна площадка за футбол в двора на Благоевградска професионална гимназия „ Ичко Бойчев “ и ремонт на физкултурния салон на IV ОУ „ Димчо Дебелянов “. Те не получиха утвърждение заради по-малкия брой на обхванати възпитаници в дневна форма на образование по отношение на плановете, подадени за учебни заведения от цялата страна.

Община Благоевград продължава целенасочената си политика за възстановяване на материално-техническата база, изискванията и качеството на обучение в общинската учебна мрежа.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР