Спортна зала Левски София официално бе открита. Многофункционалното спортно съоръжение,

...
Спортна зала Левски София официално бе открита. Многофункционалното спортно съоръжение,
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за новото бижу на волейболния Левски?

Спортна зала " Левски София " публично бе открита. Многофункционалното спортно оборудване, в което към този момент ще играят домакинските си дуели волейболистите на Левски София, отвори порти. Всички гарнитури на волейболен клуб Левски София към този момент започнаха подготовка в оборудването в Garitage Park.

Новата зала на " сините " е с потенциал 1750 седящи места. Съоръжението разполага с 3 стадиони. Очаква се първата публична среща, която ще бъде играна в новата зала, да бъде Вечното дерби сред Левски и ЦСКА. Новият " дом " на Левски има лиценз да одобри полуфинални конфликти от Шампионската лига. Тя ще бъде хазаин и на срещи от тазгодишното международно състезание за младежи до 21 години, което ще се организира в България и Италия.
Снимка: БГНЕС  Какво би трябвало да знаем за новото

" Това е сбъдната фантазия! Не единствено моя, само че и на всички момчета. Едно голямо “Благодаря” на Давид Давидов и Атанас Гаров, за това, което се случи. Сбъднаха освен моята фантазия, само че и на всички деца, които са тук”, съобщи някогашният капитан на националния тим на България и един от президентите на ВК Левски София Владимир Николов.

" До момента тренирахме в 4-5 зали. Всичките – 100% компромисни. Сега нашите деца ще имат най-хубавите условия за спорта - волейбол. Условията са на международно равнище!. Това ни кара да се гордеем, че ги имаме, че успяхме да го осъществяваме! Сега нашите деца би трябвало да се насладят, да се забавляват, да упражняват и да се развиват”, добави легендата.

Залата е част от цялостен състезателен център - Sports Center Garitage. Той разполага с голям фитнес с съоръжение на най-високо равнище, плувен басейн и СПА център, зали за групови тренировки, вътрешна и външна писти за тичане, съвременна зала за кросфит, център за физиотерапия и рехабилитация, просторни съблекални, протеинов бар и паркинг за гости с над 200 паркоместа. Абсолютно всички доходи от центъра, подобаващ и за експерти, и за фенове, ще отиват непосредствено за финансирането на волейболния клуб. Инвеститори на плана са Давид Давидов - ръководещ сътрудник на Garitage Park и създателят и ръководещ сътрудник на Garitage Investment Management и ръководител на Национална волейболна лига Атанас Гаров. Наскоро предприемачите станаха публични спонсори на Българска федерация волейбол.
Снимка: facebook  Какво би трябвало да знаем за новото

" Знаем от кое място сме тръгнали преди 4 години и какво си казахме тогава - че желаеме да изградим най-хубавата база с най-хубавите условия за развиване на волейбол в България. А ето, че упоритостите ни към този момент надвишиха и границите на България - даже в огромна част от Европа мъчно да имаме действителна конкуренция що се отнася до условия. На път сме да реализираме тази своя упоритост. Изграждането на Sports Center Garitage е инвестиция освен за потребностите на волейболен клуб Левски, стремежът ни е да оказваме помощ и на волейбола като цяло - неслучайно всички национални гарнитури към този момент упражняваха в спортния център и се убедиха в изискванията на международно равнище. От друга страна центърът ще е със стратегическо значение и за волейболен клуб Левски, защото облагата от употребата му ще подкрепя издръжката и развиването на клуба ", разгласи Давид Давидов.
Снимка: facebook  Какво би трябвало да знаем за новото

" Поздравления за сътрудниците от Garitage, че са имали концепцията и опцията да създадат този прелестен състезателен център. Освен фитнес залата има и плувен комплекс, физиотерапия и естествено - залата за волейбол. Това е ужасно оборудване за България. Вече няколко национални тима в разнообразни възрасти упражняваха тук и бяха доста удовлетворени. Сигурен съм, че нашето партньорство ще продължи в годините, тъй като никой няма да откаже да се възползва от тези условия. Пожелавам им триумф и съм сигурен, че постоянно ще бъде цялостно и хората ще оценят качественото съоръжение и прелестните условия ", сподели Любо Ганев.
Снимка: facebook  Какво би трябвало да знаем за новото

Залата бе тествана от българския народен отбор по волейбол преди заминаването му за европейските квалификации в Израел.

" Поздравления за вложителите и екипа, който е осъществил този страховит план. Пожелавам триумф на залата, нека се трансформира в един център на волейбола ", съобщи звездата на отбора Цветан Соколов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР