Спортин (Лисабон) победи Порто с 2:0 в дербито от 14-ия

...
Спортин (Лисабон) победи Порто с 2:0 в дербито от 14-ия
Коментари Харесай

Спортинг удари Порто в дербито и се изкачи на върха в Португалия

Спортин (Лисабон) победи Порто с 2:0 в дербито от 14-ия кръг на Примейра лига на стадион " Жозе Алваладе " и по този метод още веднъж оглавиха краткотрайното класиране в шампионата.

Нападателят Виктор Гьокереш откри резултата с прелестно направен гол в 11-тата минута. Той получи пас на скорост, съумя да се измъкне от директния си надзирател и с удар в близкия ъгъл на вратата промуши кълбото в мрежата за 1:0.

Шведът можеше да удвои в 45-ата минута на дуела, само че второ негово попадение бе анулирано поради нарушаване в хода на офанзивата от страна на асистента му Едуардо Куарешма.

В 51-вата минута ветеранът Пепе още веднъж се прояви в типичния си жанр и получи пряк червен картон за удар в лицето на съперников състезател.

Спортинг се възползва от численото си предимство и съумя да добави втори гол на сметката си. В 60-ата минута лисабонци проведоха контраофанзива, Гьокереш бе изведен зад отбраната, напредна и подаде към Педро Гонсалвеш, който вкара за 2:0.

В добавеното време на мача домакините можеха да създадат триумфа си типичен, само че втори техен гол, дело на Паулиньо, бе анулиран.

След тази победа Спортинг събра актив от 34 точки и се върна на върха в таблицата. Бенфика е втори с 33, а Порто към този момент е на 3-тото място с 31 точки.
 Спортинг (Лисабон) - Аталанта 1:2 в Лига Европа
Аталанта продължава без неточност в Лига Европа след победа над Спортинг

Италианците водят групата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР