Спорният вътрешен правилник на българската федерация по волейбол (БФВ), уреждащ

...
Спорният вътрешен правилник на българската федерация по волейбол (БФВ), уреждащ
Коментари Харесай

Съдът отказа да разгледа жалбата срещу волейболния правилник за децата

Спорният вътрешен устав на българската федерация по волейбол (БФВ), уреждащ прехвърлянията на малолетни и малолетни състезатели, остава в действие. Това следва от решението на Върховния административен съд, който отхвърли да прегледа жалбата против наредбата за картотекиране на играчи при прекосяването им от един клуб в различен на възраст сред 13 и 18 година

Тя беше импортирана при започване на ноември от родителите на 14-годишен волейболист поради текста в, касаещ децата и юношите, и приложената към него " цена ". В най-общи линии наредбата постановява, че новият клуб би трябвало да заплати трансферна сума от най-малко 5000 лева за правата на младеж дилетант. Ако тимът не го направи, другата допустима алтернатива е възнаграждение на въпросната " такса развиване " от страна на родителите - непосредствено на остарелия клуб в подмяна на " записка за липса на отговорности ", която  да бъде показана на федерацията.

Ищците се обърнаха към Върховния административен съд (ВАС) с рекламация правилникът на БФВ да бъде анулиран като незаконосъобразен. Именно като подобен той беше избран от министерството на младежта и спорта (ММС), което при започване на декември след вътрешна инспекция постанови, че волейболната разпоредба опонира на Закона за физическото образование и спорт (ЗФВС). За своето умозаключение ММС осведоми документално както президента на волейболната федерация Любомир Ганев, по този начин и Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и омбудсмана Диана Ковачева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР