Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

...
Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт
Коментари Харесай

Пеевски призова компетентните органи да предприемат действия за в...

" Според Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз бе изчислено, че до днешна дата " Лукойл " би трябвало да внесе към 70 милиона лв. за декември, а са импортирани едвам 45 милиона ", показва Пеевски, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Настоявам способените държавни органи неотложно да подхващат нужните дейности, с цел да съберат дължимите 25 милиона лв. от компанията, като защитят ползите на страната и хората ", споделя още ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи. Тяхна отговорност е да наблюдават прецизно всеки месец компанията да си извършва отговорностите към страната.

 

" На “Лукойл ” подсещаме, че България е европейска страна и няма да допусне сходно унизително отношение от страна нито на “Лукойл ”, нито от която и да е съветска компания, конструкция или личност ", се споделя още в прессъобщението



По-рано през днешния ден, цитирайки информация от Фонд “Сигурност на електроенергийната система ”, че съветската компания е внесла във фонда 45 милиона лв., което е по-малко от избраното от министерството на стопанската система.

На 15 януари от министерството оповестиха, че със заповед на министъра на стопанската система и промишлеността вноската на " Лукойл " по член 1 от Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз за месец декември 2023 година е в размер на 69 904 372 лв..

 

През първата половина на януари 2023 г. депутатите усилиха размера на месечната вноска във Фонд  " Сигурност на електроенергийната система "  за създадени  в България нефтопродукти от съветски нефт. Това стана с промени сред първо и второ четене на приетия напълно нов Закон за компенсиране на разходите на потребителите за превоз.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР