Според военен блогър и водещ новинарски сайт руският генерал-полковник Михаил

...
Според военен блогър и водещ новинарски сайт руският генерал-полковник Михаил
Коментари Харесай

Русия е уволнила заместник-министър на отбраната, санкциониран от Запада заради Мариупол

Според боен блогър и водещ новинарски уебсайт съветският генерал-полковник Михаил Мизинцев, който бе глобен от Запада и наименуван " Касапина от Мариупол " поради ролята си във войната в Украйна, е бил отхвърлен от поста заместник-министър на защитата на Русия, заяви Ройтерс.

Мизинцев провежда обсадата на украинския град Мариупол в първите месеци на войната  предходната година. През септември той бе назначен за заместник-министър на защитата, отговарящ за логистиката и доставките.

Налагайки наказания против съветския боен през юни предходната година, Европейският съюз го назова " Касапина от Мариупол " и съобщи, че той е виновен за нечовешката блокада на опустошения украински град, който Москва твърди, че сега възвръща, написа Българска телеграфна агенция.

За отстраняването му оповестиха съветският боен блогър Александър Сладков и новинарският уебсайт РБК. Нито един от тях обаче не даде пояснение за какво се е стигнало до неговото премахване.

Руското министерство на защитата не отговори на запитването за коментар, а Кремъл съобщи, че не може да каже нищо по тематиката и препрати въпроса още веднъж към ведомството, отбелязва Ройтерс.

Русия завзе повече от една шеста от територията на Украйна, само че в хода на продължаващата към този момент 14 месеца война понесе и съществени загуби. От юли насам Кремъл не е постигнал забележителните триумфи на бойното поле, като даже бе заставен да изтекли съветските войски от региона на градовете Харков и Херсон.

В момента Москва се приготвя за украинската контраатака, до момента в който в същия миг се пробва да поеме контрола над град Бахмут в източна Украйна след месеци на изтощителна война, отбелязва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин постоянно пренарежда военното управление без никакво пояснение. През януари началникът на Генералния щаб на съветските сили Валерий Герасимов размени Сергей Суровикин в управлението на това, което Русия назовава " специфична военна интервенция ", напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР