Според украински официални източници руският патрулен кораб Сергей Котов, за

...
Според украински официални източници руският патрулен кораб Сергей Котов, за
Коментари Харесай

Украйна: Руският патрулен кораб „Сергей Котов“ е потънал край Крим

Според украински публични източници съветският патрулен транспортен съд " Сергей Котов ", за който беше съобщено тази заран, че е изумен от украински морски дронове край крайбрежията на Крим , е потопен , заяви ДПА.

Главното разследващо ръководство на министерството на защитата на Украйна заяви за удара на профила си в " Телеграм ".

Потъването беше импровизирано доказано в Москва. Проруският боен блог " Беларуски силовик " заяви, че корабът е погубен . Влиятелният блог " Рибар ", който е непосредствен до съветското министерство на защитата, излезе с сходен коментар. 

В интернет се появи видеоклип , за който се твърди, че демонстрира удара по кораба през нощта. Във видеото се вижда транспортен съд в залива на Феодосия, югоизточната част на Крим, да стреля по цели във водата, след което самият той бива разтресен от мощна детонация. 

Миналата есен беше обявено, че дронове са атакували плавателния съд, който тогава е претърпял обилни вреди. Руският Черноморски флот има общо четири сходни патрулни кораба, признати на въоръжение през 2017 година

По-късно денем украинското министерство на защитата съобщи, че по първични данни при офанзивата против " Сергей Котов " са били убити седем души от екипажа на кораба, а шестима са били ранени, съобщи Укринформ. Украинското разузнаване допуска, че 52 души на борда са съумели да се изтеглят. 

Цената на потопения транспортен съд е 65 милиона $, написа още Укринформ.

Потъването на подобен съвременен транспортен съд ще бъде забележителна загуба и противен удар за Москва, макар че в нейния черноморски флот има десетки други кораби, добавя Асошиейтед прес. 

Според публикация, оповестена предишния месец от американския мозъчен концерн Институт за проучване на външната политика, патрулни кораби като " Сергей Котов " са част от средствата на Русия за противопоставяне на офанзиви с дронове. Този вид плавателни съдове употребява радар и хеликоптер за разкриване и заличаване на безпилотни
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР