Според треньора на шахматистката Нургюл Салимова - Живко Жеков, ни

...
Според треньора на шахматистката Нургюл Салимова - Живко Жеков, ни
Коментари Харесай

Треньорът на Нургюл: Чакат ни инфартни часове

Според треньора на шахматистката Нургюл Салимова - Живко Жеков, ни чакат инфарктни часове, като ще има доста драма и нерви преди мача за Световната купа.

„ Говорихме много време нощес. Разочарована е от това, че изпусна успеха в неделя. Мисля, че през днешния ден ще излезе мобилизирана. Мачът ще се играе от 14.00 ч. българско време. Най-важното е да се наспи и да отиде с готовност да завоюва, без да се опасява ”, разяснява в ефира на NOVA ТВ   Жеков.

„ Говорихме нощес много време. Разочарована е, че пропусна успеха, само че на по-ранен стадий от партията Горячкина направи пропуск. Така че това беше една партия, която постоянно се случва – от една ръка в друга. Не е една партия. Има няколко мача – две партии интензивен шах по 25 минути на човек с 10 секунди добавка на ход. После на ново тъждество по 10 минути на човек и по този начин нататък. Всичко ще стане в границите на деня – като дузпите при футбола “.

„ В подобен миг състезателят би трябвало да се наспи добре и да отиде с готовност да завоюва. Без боязън и да извади острия нож, оттова насетне каквото стане “.

„ След ускорения шах е по този начин наречения блиц. Тя е по-добра в блица. Крайно изтощително е. Тя е там от 30 юли. Горячкина е играла един кръг по-малко, а и се възвръща по-добре. Помагат другари на Нургюл. Тя е работила с азербайджанеца, който игра на полуфинал с Карлсен “.

„ Аз чисто шахматно към този момент не мога да съм потребен. Но като човек, който най-добре я познава...Не е значимо кой най-добре играе шах, а душeвността “.

„ Тя реализира повече, в сравнение с сме си мечтали за този шампионат. Не се колебая, че ще даде всичко от себе си ”, добави Жеков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР