Според Спецпрокуратурата шестима братя са пребивали, заплашвали с убийство и

...
Според Спецпрокуратурата шестима братя са пребивали, заплашвали с убийство и
Коментари Харесай

Цигани тероризирали жестоко длъжниците си в своя държава

Според Спецпрокуратурата шестима братя са пребивали, заплашвали с ликвидиране и карали хора да проституират.
Става дума за обезвреждане на проведена незаконна група, която се състои от шестима братя от ромски генезис, чиято съществена активност е била така наречен лихварство. Срещу доста висока рента и обвързване за прекачване на движим и неподвижен парцел са давани пари. Това не са гражданско-правни връзки. Лихвите са били от рода Хамдитата на 100%. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на Спецпрокуратурата по отношение на вчерашната акция в Димитровград на ГДБОП против лихварски цигански клан. "Имаме и вторични закононарушения, свързани с тази им активност - изнудване, закани, закани за ликвидиране. Те са в много недодялан вид. Хора са бягали и са напускали територията на България. Лица са принуждавани да проституират, с цел да върнат тези заеми. Най-лекият вид е бил прехвърлянето на парцел - къща или имот ", обявиха от Спецпрокуратурата.
"В околните часове ще се внесе мярка за неотклонение "задържане под стража " на петима от шестимата обвинени. Шестият брат е разгласен за търсене. Със съдействието на ГДБОП имам вяра, че лицето оптимално бързо ще бъде издирено и арестувано ", прибавиха от там. В лицата са открити златни украшения, близо половин кг.
"Братята са били доста брутални и не са зачитали изобщо реда в страната. Упражнявали са неведнъж принуждение и побой, принуждавали са хора да проституират. Хората са били изцяло обезверени от наглостта и арогантността на тази група. По отношение на лицата, които са употребявали услугите им, може да се каже, че са хора с невисок обществен статус главно в Димитровград и хасковският район ", обявиха представители на Спецпрокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР