Според социолога Андрей Райчев на Бойко Борисов му остава да

...
Според социолога Андрей Райчев на Бойко Борисов му остава да
Коментари Харесай

Народът плаща: Христо Иванов реабилитира Бойко, вади хунтата от изолация

Според социолога Андрей Райчев на Бойко Борисов му остава да махне единствено една връзка – връзката сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Ходът му е ориентиран натам, съобщи Райчев пред БНР.

„ Интересното е за какво Христо Иванов, на който му дават властта, се колебае да я вземе. Реално му я дават и му я дават с една огромна добавка. Движение за права и свободи и ГЕРБ се съгласяват да му дадат „ обичаната играчка “ – това, за което той се бори години, приказваме за 10 години – правосъдна промяна. Те му споделят „ Направи държавно управление и ще ти прибавим към това правосъдната промяна “ – фантазията на фантазиите. Той се колебае. Въпросът е за какво “, разяснява Андрей Райчев.

„ Христо Иванов не може да остане в изолираност. Напротив – той е индивидът, който дава разрешението, че ти си излязъл от изолираност. Затова ГЕРБ толкоз се стреми към съюз с него, под някаква форма. Когато Христо Иванов каже, че към този момент може с ГЕРБ, излиза, че изолацията на ГЕРБ е завършила “, изрече мнението си Райчев. Той уточни развиването на нещата с изолацията на ГЕРБ.

Партиите на Слави Трифонов и Мая Манолова към този момент не са в Народното събрание, означи социологът и добави, че с хартиената коалиция доста ловко са извадили и Корнелия Нинова от този съюз.

„ На Борисов му остава да махне единствено една връзка – връзката сред Политическа партия и Демократична България. Ходът му е ориентиран натам “, безапелационен е Райчев.

Тук обаче поражда друго събитие – изборите през септември: „ На изборите в София е армагедонът на Демократична България. Изборите в София са действителна опция и постижима цел за Демократична България. Сините 18 години са нямали власт в София, може да си я върнат, само че това има едно изискване – съюз с Политическа партия. Това обаче значи кристални връзки сред двете партии “.

Реклама

За Демократична България ще е преференциално – под техен патронаж правосъдна промяна, само че: „ Правосъдна промяна – само че против това би трябвало да платят „ охладняване “ с Политическа партия, което Иванов не е податлив да направи “.

Ако Политическа партия се смекчат и бъдат уверени, Иванов ще одобри мандата, в случай че не – няма да взема мандата и това при изискване, че въобще президентът им го връчи, разяснява социологът.

Според него от персоналната позиция на президента Румен Радев, даването на мандата на Демократична България е преференциално. От друга страна той ще получи нови офанзиви от Корнелия Нинова, само че какво повече може да получи от нея…, попита Андрей Райчев и разяснява:

„ За него е психически въпросът – доколко той има вяра, че е допустимо Иванов да сформира нещо. Или по скоро ще го натопи в една история, която е преференциална за Борисов. /…/ Ключът към легитимацията на Борисов не го държи Политическа партия и другите партии, държи го единствено Демократична България, тъй като Демократична България е партията, на която Западът има най-голямо доверие в България. Проблемът на Борисов са западните обвинявания. Ако Демократична България припознае Борисов в някаква форма, той си е решил въпроса. Тук е и крайното отвращение на Политическа партия да му даде това “.

По думите му Христо Иванов натиска Политическа партия да „ решат огромното национално уравнение “ предвид на локалните избори. Той им предлага на Политическа партия да вървят „ по доста тъничък лед “, сподели Райчев и добави: „ Те са малко по-груби като политици, с едрата тесла. Тънката резба не им е доста налична или най-малко към този момент “.

Ние като електорат ще платим с още едни избори, на които за жалост резултатът ще е същият, предвижда социологът. Това не е хубаво нито за България, нито за политическата класа,  тъй като народът стартира да „ ръмжи “, сподели той.

„ Играе се на „ Черен Петър “, само че не в смисъл кой ще вземе мандата, а кой ще е отговорен за неуспеха. Партиите имат вяра, че е доста малко евентуално да се излъчи държавно управление и те са прави – вероятността е 10-20%. Те по табиет играят за пред електората “, сподели още Андрей Райчев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР