Според съобщения на руски медии Руската военна полиция е започнала

...
Според съобщения на руски медии Руската военна полиция е започнала
Коментари Харесай

Руски военни сили навлизат в зоната за сигурност в Северна Сирия

Според известия на съветски медии Руската военна полиция е почнала да патрулира в Северна Сирия, оповестяват съветски медии. Това става, откакто съветският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Ердоган реализираха съглашение за дейностите им в близкоизточната страна в Сочи този вторник.
Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия Москва и Анкара считат за належащо да се оказва помощ на сирийските бежанци да се върнат в родината си
Ердоган и Путин се споразумяха силите на Русия и на сирийското държавно управление да стартират да навлизат в региона тази сряда по обед, с цел да подсигуряват изтеглянето на кюрдските бойци на 30 км от турско-сирийската граница.

„ Интерфакс” се базира на изказване на съветската военна полиция, в което се споделя, че патрулите са почнали на североизток от град Манбидж. Междувременно съветската телевизия заяви за ескорт на съветската войска, насочващ се към град Кобане.

Съгласно руско-турското съглашение, кюрдските бойци имат 150 часа да се изтеглят от съвсем цялата зона по продължение на североизточна граница на Сирия с Турция, предава Асошиейтед прес.
Путин осведоми Асад по телефона за резултатите от срещата си с Ердоган Днес влиза в действие ново, 150-часово помирение в Северна Сирия
Договорката сред турския президент Ердоган и съветския му сътрудник Путин разрешава на Турция да откри надзор над регионите, които завзе този месец в Североизточна Сирия.

Анкара предприе интервенция против кюрдските бойци от Силите за отбрана на народа в Сирия, които назовава терористи и твърди, че са свързани с бунтовниците от Кюрдската работническа партия в Турция, показва АП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР