Според съобщение на руската служба за финансово разузнаване, с което

...
Според съобщение на руската служба за финансово разузнаване, с което
Коментари Харесай

Руските власти обявиха арестувани управители на ЛГБТ бар за терористи и екстремисти

Според известие на съветската работа за финансово разузнаване, с което Агенция Франс Прес се срещна през вчерашния ден, 28-годишната Диана Камилянова и 21-годишният Александър Климов са включени в листата на лицата, оповестени за " терористи и екстремисти ", още преди началото на правосъдния развой против тях.

През ноември предходната година съветският Върховен съд забрани " интернационалното ЛГБТ придвижване ", определяйки го като " екстремистко ". Това е неразбираема дефиниция, която отваря вратата за тежки санкции, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въз основа на тази възбрана Камилянова и Климов, надлежно админ и артистичен шеф на бар " Поза " в град Оренбург, бяха задържани този месец и упрекнати в " екстремизъм ". Те са застрашени от присъди до 10 години затвор.

На 9 март полицейски чиновници нахлуват в бара измежду нощ. Видеозапис от мястото на събитието демонстрира хора, които лежат по очи на пода с ръце на главите.

Руският президент Владимир Путин от дълго време предизвиква обичайното " семейство ", " обичайните полезности " и религията, а Западът е определян като " декадентен ", отбелязва Агенция Франс Прес.

От 2013 година насам в Русия работи закон, който не разрешава " пропагандата " на " нетрадиционни полови връзки ", в случай че е ориентирана към малолетни. В края на 2022 година този закон беше доста уголемен и в този момент не разрешава всички форми на " ЛГБТ агитация " в медиите, интернет, книги и филми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР