Според редица източници Meta Platforms ще интегрира напълно поддръжката на

...
Според редица източници Meta Platforms ще интегрира напълно поддръжката на
Коментари Харесай

Ще ни „подслушват“ по-трудно във Facebook Messenger

Според редица източници Meta Platforms ще интегрира изцяло поддръжката на криптиране от край до край в своя Фейсбук Messenger до края на годината. Функцията, предопределена да подсигурява поверителността на данните на потребителите, ще бъде задействана по дифолт и ще бъде налична за всички употребяващи услугата.

Криптирането " от край до край " значи, че Meta няма да има достъп до данните на потребителите, защото те ще минават през сървърите на компанията в криптиран тип. Само изпращачът и получателят на известията ще имат достъп до тях. Потребителите на услугата към този момент могат да криптират чатовете си посредством настройките на Messenger, само че скоро тази алтернатива ще стане общоприета за всички.
-->
Притежаваният от Meta месинджър WhatsApp от дълго време поддържа криптиране от край до край. Някои други услуги, като да вземем за пример Signal, също поддържат тази функционалност. Разработването и тестването на криптиране от край до край за Messenger лиши няколко години, защото изискваше огромни промени в техническата инфраструктура на услугата.

Въвеждането на криптиране от край до край за всички консуматори на Messenger е значима стъпка във връзка с отбраната на персоналните данни. Въпреки това компанията може да се сблъска с някои проблеми заради това. Например органите на Европейския съюз се стремят да лимитират криптирането на данни в месинджърите, като го изясняват с нуждата да се обезпечи правоприлагането и битката с престъпността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР