Според публикация във френския бюлетин Intelligence online, през последните няколко

...
Според публикация във френския бюлетин Intelligence online, през последните няколко
Коментари Харесай

Intelligence online: Русия доставя на Либия изтребители-бомбардировачи МиГ-27?

Според обява във френския бюлетин Intelligence online, през последните няколко седмици Кремъл още повече засилил своята поддръжка за Либийския маршал Халиф Хафтар, който е деен участник в гражданската война в Либия. Според бюлетина, руснаците непосредствено му доставили изтребители-бомбардировачи МиГ-27. Доставките са съпроводени с изпращане в Либия на механически личен състав за обслужване на самолетите и поддържането им в изправно положение. Те са взети от консервираните запаси на съветските Върховен касационен съд.

Москва от няколко месеца не крие своята поддръжка за маршал Хафтар, който води война с разнообразни племена и ислямистите. Руското военно разузнаване (ГРУ) преди няколко седмици също му изпратило военни съветници.

Хафтар изначало получаваше помощ от Египет и ОАЕ. Сега обаче скрито му оказват помощ Париж и Вашингтон, тъй като се опасяват да не бъдат трайно изместени от Москва. Хафтар дълготрайно време е живял в Съединени американски щати, само че надали е не запомнил, че точно Вашингтон беше основател на интервенцията за събаряне на Моамар Кадафи (и унищожила стабилната държава), а Париж предвождаше обединението.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР