Според публикации в редица онлайн издания турският президент и лидер

...
Според публикации в редица онлайн издания турският президент и лидер
Коментари Харесай

Ердоган готви чистка в кабинета заради загубата на местния вот, 7 министри са на мушка

Според изявления в редица онлайн издания турският президент и водач на ПСР Ердоган ще изиска оставките на министрите на плануваното през днешния ден съвещание на Централния изпълнителен комитет (ЦИК) на партията.

Извънредното съвещание на ЦИК на ръководещата Партия на справедливостта бе свикано за разискване на резултатите от локалните избори, на които ПСР се класира на второ място, след опозиционната Народнорепубликанска партия.

Министрите, които " ще би трябвало да платят сметката " за слабото показване на изборите за локална власт, са правосъдният - Йълмаз Тунч, министърът на труда и общественото обезпечаване Ведат Ъшъкхан, министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки, министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, министърът на търговията Йомер Болат, министърът на националното обучение Юсуф Текин и министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, пишат някои издания, измежду които в. " Карадениз газетеси ", представени от Българска телеграфна агенция.

Според други медийни изявления, позоваващи се на лист, достигнал до осведомителния уебсайт " Елипс хабер ", ще бъдат поискани оставките на Али Ихсан Явуз, партийния началник по изборните въпроси, както и на целия екип, отговарящ за медийното показване на партията, а точно: Ертан Айдън, Еркан Кандемир, Фатма Бетюл Саян Кая и Юсуф Зия Йълмаз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР