Според психолозите (… макар че не е нужно да си

...
Според психолозите (… макар че не е нужно да си
Коментари Харесай

Ситуацията е трудна и сега си проличава кой колко струва

Според психолозите (… въпреки че не е нужно да си психолог, би трябвало просто да наблюдаваш какво се случва в близост, само че съгласно психолозите…) хората с някаква неустойчивост на душeвността и държанието ще разкрият тези най-мрачни кътчета от същността си, които най-вече са се старали да прикриват. А тъкмо те са основополагащи за техния темперамент. С други думи – същинската същина.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1703
Сега ще си проличат в най-пълен искра: движените от алчността; измамниците; елементарните глупаци; наглеците; страхливците.

Сега ще си проличат и качествените хора, които ще могат да преодолеят външния дразнител и няма да тормозят близките, а в противен случай – ще им подадат ръка.

Просто ги наблюдавайте. И си мислете кой да остане в живота ви, откакто всичко това отмине.

Найджъл Фараж, да вземем за пример, декларирал, че коронавирусът ще направи хората „ по-малко изплашени от Brexit без договорка “.



Просто ми трябваше образец за елементарен простак и наглец. Както и да е.

***

Докато вирусът покосява хора по целия свят, някой някъде взема решение, че това е комфортен миг за агитация. Китай и Русия стартират да употребяват армиите си от интернет тролове, които имат уеб сайтове по целия свят и да пускат „ вести “. Целта на Китай е да НЕ поеме отговорност за незаконната немарливост на комунистическия режим, виновен за новата чума; а задачата на Русия е да ускори визията на поданиците си (било на територията ѝ, било отвън, било руснаци, било русофили), че Западът е „ развален “, а всичко съветско е велико. Елементарно, само че ще се изненадате – прави им работа.

Една от „ новините “, които пуснаха като бактериално оръжие, е, че Русия била изпратила респиратори на „ братска България “. Когато дребното останали със здрав разсъдък хора питат къде са и най-важното: за какво никой не приказва за това, админите на групата стартират с детинщините:





Ето въпрос на угрижен наш четец по една от тематиките на пропагандата:



Г-н Цветков, незабавно Ви давам отговор: запомнете уеб страницата, в който сте прочел тази „ вест “ и в никакъв случай повече не го отваряйте. Той не е информативен. Нито едно от нещата, които сте цитирал от там, не е правилно. Никой не се готви за война с Русия; никой не е имунизиран; да—вирусът е напълно истински; не, не е медийна акция и не участваме в международен скрит план.

***

Докато всичко това се случва по света и у нас, доста хора започнаха да си изпускат нервите и да се пробват да ни стават основни редактори. Още от в този момент ви споделям, че това няма да го бъде.

Нападението и насилието над публицисти не е от през вчерашния ден. А в този момент напълно взехте да си изпускате нервите. Ако смятате, че като ударите две ракии, е занимателно да сеете закани към медиите, е – не е.



Добре. Успех.



Не. Паниката си я създавате сами, ние ви даваме информация, по какъв начин си я превъртате през главите - си зависи от вас. Дали желаете да намерите решение или да легнете по тил и да се предадете, си е ваше решение.

Ще кажа следното: най-малкото е досадно, до момента в който сътрудниците се мъчат да си правят работата непрекъснато, с цел да сте осведомени какво се случва, да се пробвате да ги обиждате, плюете и да си изкарвате недоволството на техен тил.



Може би би трябвало да следите различен тип уеб сайтове - такива, които не оповестяват вести за ковид. Или пък пробвайте в раздел "Развлечение ". Приятно четене.



Нямаме си друга работа.



А де... и ние това питаме. Май е от Китай, само че споделя ли ти някой... Секуда, да го преведа: Maj vikat, 4e e ot kitaj!!1!!1!1



Добре...

Zdr

***

Прекалено елементарно ви стана да си намирате информацията и започнахте да си въобразявате, че нещата се случват просто ей по този начин! Новините не живеят в телефоните и тв приемниците ви. Те идват там отнякъде. Хората, които работят непрекъснато, с цел да може вие с едно натискане на копчето да разберете какво се случва по света, не са ви кошче за душевни боклуци. Ако ви е прекомерно натоварващо да гледате новините, спрете ги, затворете уеб страниците и си пуснете някой сериал. Никой не ви е крив, никой не ви е отговорен, всички сме в това дружно, нервните припадъци и радините безредици – в случай че обичате, другаде. Щом не можете да понесете новините, натиснете хиксчето горе вдясно. Никой не ви е опрял револвер в главата, с цел да четете вести.

***

Докато светът се бори с COVID-19, в България всякакви „ разбирачи от всичко “ взеха решение, че още веднъж са над нещата. Висят по паркове и градинки – беге мами – и от женски, и от мъжки пол, мятат по едно одеяло в парка и се радват (заедно с още 5-6 като тях!) на хубавото време и, че не ги карат да вървят на работа. Сега им е паднало. Събират се по пейки и масички, люпят семки, предават си вируси, след това отиват и ги лепват на родителите си, а…

… след това са им отговорни политиците, американците, НАТО, самолетите, извънземните, Европейски Съюз, интернационалното състояние, международния заговор… всички други, само че не и самите те – самите те са постоянно прави, почтени жертви на събитията.

Изпросихте си го – ето ви възбраната за разходки в парка.

Затягат мощно изключителните ограничения

Събираха се ганювците да пийнат биричка, че доста досада у дома. Властите предупреждаваха… глухи; хората от Италия, Китай, Испания предупреждаваха – от личен опит… глухи; светът е горящ, само че на тях не им пука. Как се прави каквото и да било с този човешки материал?

Както споделих първоначално – в този момент си личи кой какъв брой коства. Кризата и напрежението вадят същинската същина на показ. Гледайте кой какво прави и не се чудете след това за какво едни общества са напредничави, други са средновековни.

Все още (не мога да допускам, само че е реалност!) чета недоволства на актьори, музиканти, че им е отнето правото да се изявяват и печелят. Дори няма да го разясня това…

От нас се желаят две обикновени неща: да си седнем на зад*иците и да престанем да бъдем зад*ици. Толкова ли е мъчно?
Как ТИ можеш да окажеш помощ?

И един човек към този момент прави разликата! И един човек към този момент прави разликата!
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1703  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР