Според проучването на Тренд 39% от жените между 18 и

...
Според проучването на Тренд 39% от жените между 18 и
Коментари Харесай

Какви са рисковете от естетичната хирургия

Според изследването на " Тренд " 39% от дамите сред 18 и 29 години биха трансформирали нещо във външността си, а в групата сред 30 и 39 година те са 26% от интервюираните. Проучването на „ Тренд “, направено по поръчка на вестник „ 24 часа ". Изследването е осъществено в интервала сред 5 и 12 юли 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1005 души на възраст над 18 години.

Нели Георгиева е от дамите, които са тръгнали по пътя към съвършенство. Първоначално с концепцията, че с една интервенция нещата ще си дойдат на мястото, вместо това обаче, се завърта в цикъла от серия такива.

 
На 18 години направих първата си ринопластика, която беше доста несполучлива. Беше направена в един апартамент в София, при един от най-големите сякаш експерти и хирурзи в България, под местна упойка. Респективно носът ми сочеше на ляво. Имаше доста огромна асиметрия, която в идващите четири ринопластики проверки, аз съумях да поправям и за благополучие към този момент имам естествен нос. Другото крушение, което съгласно мен е много по-голямо и по-сериозно е фиаското с гръдните импланти, които си сложих. Които ги изтеглиха от пазара през 2019 година, оказаха се канцерогенни. При мен се объркаха доста неща, от хормони, до чревен статус. Автоимунни признаци започнах да получавам и бях принудена, на седмата година се спука единия, и ги извадих.
Нели Георгиева, съосновател на група за безвредна хубост

Опасни могат да бъдат и козметичните процедури за разкрасяване, поради неналичието на стандарти.

 
Алармираме за неналичието на регулация в сектора и за извънредно остарели наредби, които са несъответстващи. Често пъти се следи в козметични салони да се правят процедури, които не би трябвало да се случват, като стартираме от слагане на филъри, невротоксини, и други интервенции, които могат да имат доста съществени опасности за здравето на клиента.
Тяна Пресолска, ръководител на Асоциацията на медицинските козметици

След години ходене по тъгите, през 2020 година Нели и нейна другарка основават група във Facebook за безвредна хубост, в която дами и мъже споделят опита си и си оказват помощ със препоръки.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР