Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, които уличават подсъдимия в

...
Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, които уличават подсъдимия в
Коментари Харесай

17 Години Получи Владимир Колев За Смъртта На Колоездача Евелин Дуков

Според прокуратурата обаче има задоволително доказателства, които уличават подсъдимия в повдигнатото му обвиняване.

Още в правосъдната зала Колев бе задържан, защото до момента беше с мярка за неотклонение " подписка ", заяви " 24 часа ".

" Исках да ви опиша какъв човек съм изгубила, само че той не може да се опише единствено с думи. Сега мисля единствено какъв ще бъде животът ни оттук насетне и какво ще кажа на детето ни, което не стопира да пита за какво тати си потегли и стана звездичка. Трябва ли да го неистина, че си е тръгнал или да му кажа, че е бил погубен? Да бъда ли почтена с него, с цел да знае в какъв свят живеем ", разплака се по-рано пред съда вдовицата Людмила Дукова.

Тя добави, че за нея е значимо един ден да каже на детето си, че някой въпреки всичко се е постарал да накаже заслужено килъра на татко му.

" Ако загубиш брат си, чувството е, че губиш себе си. Аз се усещам изцяло изгубена ", сподели пък сестрата на починалия Даниела Атанасова, която акцентира, че всеки ден пияни убиват хора, а след това се разхождат свободни измежду нас.

Според обвинителния акт Колев е карал в пияно положение, минал е през кръстовището на изхода на Приморско с превишена скорост от 94 км/ч., навлязъл е в насрещната лента и е връхлетял върху колоездача. От удара Евелин хвърчал на 3-4 метра във въздуха, след което се блъснал в панорамното стъкло на автомобила и паднал на асфалта. Вместо да спре да помогне, лидерът траял със същата скорост, след което опитал да укрие автомобила в почивна база в Приморско, в която работел.

В правосъдната зала бяха изгледани и записи от охранителни камери, снимали злополуката.

Адвокатът на подсъдимия - Владимир Пенев, обаче съобщи, че част от свидетелските показания били спорни, а обвинителната теза на прокуратурата - несъстоятелна.

В последните си думи преди присъдата самият Колев съобщи единствено, че желае да бъде подложен на детектор на лъжата, с цел да убеди останалите, че не е направил закононарушението.

" От 40 година съм водач, в случай че съм бил непрекъснато пийнал, както ме изкараха тук, до момента все щяха да ме спрат за такова нарушаване. Пред базата, в която работих, има полицейско контролно-пропусквателен пункт, по какъв начин да изляза пийнал? ", попита той.

По думите му, в случай че желал да скрие нещо, то щял да изтрие записа от охранителните камери от почивната база, които също са приложени по делото. На тях се вижда по какъв начин по кое време колата му - " Опел Вектра ", е напуснала базата и по кое време се е върнал.

Разследващите са разкрили ДНК на подсъдимия по кормилото на автомобила, премазал колоезадача, както и по угарки от цигари, открити в колата, само че не и по скоростния лост и шофьорската врата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР