Според предварителните изчисления автоматичната станция Луна-25 е престанала да съществува

...
Според предварителните изчисления автоматичната станция Луна-25 е престанала да съществува
Коментари Харесай

Руската автоматична станция не успя да кацне и се разби в Луната

Според предварителните калкулации автоматизираната станция " Луна-25 " е престанала да съществува след конфликта с повърхността на Луната. Това заяви " Роскосмос ", представен от ТАСС.

  " Около 14:57 ч. московско време връзката с галактическия транспортен съд " Луна-25 " бе прекратена ", обявиха от държавната корпорация.

" Роскосмос " акцентира, че ограниченията за търсене на апарата и определяне на връзка с него на 19 и 20 август не са дали резултат.

" Според резултатите от предварителния разбор, заради отклонението на действителните параметри на импулса от изчислените, галактическият уред " Луна-25 " се е преместил на неизчислена орбита и е престанал да съществува вследствие на конфликт с повърхността на Луната ", обявиха от държавната корпорация.

" Роскосмос " добави, че особено образувана междуведомствена комисия ще се заеме с въпросите по изясняване на аргументите за загубата на галактическия транспортен съд.

Ракетата-носител " Союз-2.1б " с автоматизираната станция " Луна-25 " беше изстреляна от космодрума " Восточний " в 02:10 ч. московско време на 11 август. На 12 и 14 август галактическият транспортен съд прави две корекции на траекторията. В сряда, 16 август, автоматизираната станция навлезе в окололунна орбита. Космическият уред трябваше да се приземи на 21 август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР