Според представителите на транспортния бранш планираната от кабинета компенсация от

...
Според представителите на транспортния бранш планираната от кабинета компенсация от
Коментари Харесай

Превозвачите: Голям протест на 18 май ще има

Според представителите на транспортния отрасъл плануваната от кабинета отплата от 12 стотинки на литър гориво при зареждане до 50 литра е несериозна мярка и няма да сработи.

Сериозен растеж на цените на стоките ще има и поради нарастването на толтаксите в страната и включването на второкласните пътища в системата. От Съюза на интернационалните превозвачи са пресметнали, че резултатът за всички хора ще бъде 500 лв. по-високи разноски.

Превозвачите оповестиха, че плануваният за сряда народен митинг ще стартира след началото на матурите, които се организират същият ден, с цел да не се затрудняват учениците. Транспортният министър Николай Събев увери, че през идната седмица на превозвачите ще бъде препоръчан антиинфлационен пакет от ограничения, предава Българска национална телевизия.

Превозвачите обявиха, че желаят разговор с държавното управление, само че няма да правят отстъпка от настояванията си, тъй като другото значи оскъпяване на всяка стока у нас.

" Трикратното нарастване на толтаксите и включването на второстепенната пътна мрежа ще се отрази като резултат от към 500 лв. на всеки български жител. Това е по този начин, тъй като по второстепенните пътища се движи извънредно локалният бизнес, българските превозвачи, които транспортират артикули за страната ", съобщи Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

" За жителите, които нямат коли, които нямат коли, за какво не споделят на хората, че това ще бъде бюджетирано от бюджета и в последна сметка тези пари би трябвало да се наваксат в бюджета, а това става само посредством налози, което значи, че отново ние всички ще платим сметката, това е отново операция ", добави Ангел Траков, ръководител на Управителния съвет на Съюза на интернационалните превозвачи.

Транспортният министър Николай Събев съобщи, че Министерството на финансите към този момент е изготвило и ще предложи на разискване от заинтригуваните страни през идната седмица антиинфлационен пакет от ограничения, обвързван с горивата, акцизите и биодобавките.

" Който пакет има за цел да стабилизира цените, тъй че да бъдат елементарно прогнозируеми от страна на бизнеса и жителите. Не може да стане незабавно просто, тъй като са нужни много планове. Така че ще има ограничения, дано да ги видят, съгласно мен ще са удовлетворени ", сподели още министърът на превоза и известията Николай Събев.

От Съюза на интернационалните превозвачи желаеха още веднъж оставката на транспортния министър. Според превозвачите държавното управление търси ограничения, които да настроят другите сектори и другите публични пластове едни против други.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР