Според Правилника за прилагане на Закона за държавния протокол Министерският

...
Според Правилника за прилагане на Закона за държавния протокол Министерският
Коментари Харесай

Ден на национален траур в България, почитаме патриарх Неофит

Според Правилника за използване на Закона за държавния протокол Министерският съвет афишира със свое решение Ден на народен печал. При разгласен ден на печал националният байрак на постройките на всички държавни институции се спуска на половина. В българските дипломатически представителства зад граница се отварят съболезнователни книги. 

В Правилника за използване на закона се показва още, че в Ден на народен печал националните медии трансформират стратегиите си в сходство с условията, като анулират увеселителни и несъответствуващи за случая излъчвания, и спомагат за осведомление на популацията. Допустимо е на екрана или върху печатните издания да се появи стилизирана траурна лента.

 

Провеждането на авансово проведени публични и всемирски събития, като се изключи тези от персонален темперамент, следва да бъде съобразено с националния печал, отсрочено или анулирано, написа още в документа. 

 

По решение на Светия синод днес от 9:00 часа тленните остатъци на Светейшия патриарх ще бъдат изложени за поклонение в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “.

 

Утре 16 март (събота) от 9:30 часа ще бъде отслужена заупокойна света литургия и опело. С литийно шествие тялото на блаженопочиналия патриарх ще бъде пренесено от Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ до митрополитската катедрала „ Св. Неделя “, където ще бъде положено за безконечни времена. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР