Според последните съобщения по-голямата част от руските сили се струпват

...
Според последните съобщения по-голямата част от руските сили се струпват
Коментари Харесай

Киев е обсаден, украинците се готвят за улични боеве

Според последните известия по-голямата част от съветските сили се струпват към украинската столица. Смята се, че съветската войска е на 25 километра от центъра на Киев, съобщи Българска национална телевизия.

Обкръжаването на града става от север, запад и североизток. Руските удари са унищожили и летище, югоизточно от Киев. Поразена е украинска военна база във Василков, северозападно от града, като провокираха пожар в близкия склад за замразени артикули оповестиха украинските управляващи.

От съветското министерство на защитата споделиха, че за офанзивата е употребявано високоточно оръжие.

Сателитни фотоси демонстрират показват интензивни артилерийски обстрели северозападно от Киев. Кадрите са предоставени от основана в Съединени американски щати компания.

Според Би Би Си се водят яростни боеве, северозападно от украинската столица. Според консултант на президента Зеленски, градът е под действителна блокада, а армията и доброволци се приготвят да пазят Киев улица по улица.

През нощта и рано сутринта имаше мощни детонации в стратегическия град Николаев, където украинските сили не престават да задържат настъплението на съветските войски. Градовете Харков, Чернигов, Суми и Мариупол остават обсадени и под мощен съветски обстрел.

Улиците на Одеса, третият по величина град в Украйна, са пусти. Одеса се готви за възможна съветска офанзива. Според кмета Генадий Труханов съветските сили могат да обкръжат града от три страни.

" Готови сме да преговаряме, само че няма да приемем ултиматуми и няма да се предадем ", съобщи Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна.

В тристранен телефонен диалог съветският президент Владимир Путин, немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон разискаха руско-украинските договаряния. Макрон и Шолц още веднъж са настояли за неотложен завършек на войната. Според френското президентство Путин не е показал подготвеност да спре военните дейности.

По-рано украинският президент Зеленски разгласи, че Западът не е задоволително зает в мирните договаряния и че съветската войска изпраща подкрепления след огромни загуби.

" От началото на нашествието 31 батальонни тактически групи на врага изгубиха бойните си качества. Руски военни се вземат в плен освен поединично, само че и на групи ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Снощи Украйна упрекна съветските сили, че са обстреляли филантропичен ескорт, който се опитвал да избяга от боевете край Киев. Според украинските разследващи служби са починали седем цивилни, оповестява организация Ройтерс. Москва не е коментирала случая, само че Русия постоянно е заявявала, че не нападна цивилен обекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР