Според последните новини силите на руската частна военна компания Вагнер

...
Според последните новини силите на руската частна военна компания Вагнер
Коментари Харесай

Радев: Напредването на Вагнер към Москва повдига въпроса за хилядите ядрени бойни глави в Русия

Според последните вести силите на съветската частна военна компания " Вагнер " напредват бързо към Москва, без да срещат сериозна опозиция. Това вкарва нова динамичност и съставлява ново предизвикателство за нас, съобщи президентът Румен Радев в тирада на форума " Вахау " в Австрия.

" Ако обстановката по сигурността в Русия продължи да се утежнява, би трябвало да помислим още веднъж, както по времето на (бившия съветски президент Борис) Елцин, какво ще стане с хилядите нуклеарни бойни глави и големите ресурси от химически оръжия в Русия ", сподели Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Имаме нов източник на неустойчивост и би трябвало да бъде доста деликатни. Надявам се, че европейските институции и НАТО, всички ние няма да стоим единствено като странични наблюдаващи, а ще консолидираме напъните си и ще предприемем ограничения защитим страните си и да подсигуряваме сигурността си, прикани президентът.

Обстановката в Русия е динамична, обстановката е нищожна. Трябва да знаем същинските аргументи за това, което става - дали задачата на Пригожин е свалянето на Путин, или старите негови разправии с министерството на защитата и битката за предимство на фронта, сподели по-рано президентът преди началото на форума " Вахау " в Австрия.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи през днешния ден, че е влезнал в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти. Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветския министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с него.

Малко след изказванията на Пригожин съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.

Бойците от съветската военна компания " Вагнер " са открили надзор над всички военни уреди в град Воронеж, който се намира на към 500 километра на юг от Москва, съобщи Ройтерс, базирайки се на източник от съветските служби за сигурност. Очевидци са удостоверили пред организацията, че колона от войски на " Вагнер " е предходна през града.

Новината пристигна малко повече от час откакто губернаторът на Воронеж Александър Гусев заяви за " бойно-оперативни мероприятия " на територията на региона. Малко по-късно Гусев заяви и за огромен пожар в склад за гориво, с който се борят над 100 пожарникари.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР