Според „пътната карта“ за излизане от локдауна, представена вчера от

...
Според „пътната карта“ за излизане от локдауна, представена вчера от
Коментари Харесай

Туристическа суматоха на Острова след обявяването на „пътната карта“ за излизане от локдауна

Според „ пътната карта “ за излизане от локдауна, показана през вчерашния ден от английския министър председател Борис Джонсън, за почивки в чужбина не може да се мисли по-рано от 17 май, само че туристическите организации и самолетни компании към този момент „ прегряха “ от резервации, заяви Би Би Си, съобщи БНР.

Вчера Борис Джонсън разгласи, че по-късно ще бъде показан отчет за завръщане към пътувания в чужбина. След това държавното управление ще вземе решение за унищожаване на рестриктивните мерки за пътуванията. Това обаче не може да стане по-рано от началото на третата фаза на облекчение на ограниченията, която би трябвало да стартира на 17 май.

Въпреки огромната неустановеност обаче авиолинии и туристически организации оповестяват през днешния ден, че още през вчерашния ден следобяд, когато министър председателят разгласи „ пътната карта “, телефонните им линии и уеб страниците им са прегрели от поръчки. От туроператора обявиха, че са имали най-натоварения ден от месеци, като има необикновен интерес към, Испания и Турция.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Англия стартира създаването на имунизационен паспо...

Thomas Cook към този момент е „ наводнен “ от резервации в страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.

Авиокомпанията EasyJet заяви за 337-процентен скок в резервациите на полети и 630-процентно нарастване на резервациите за курорти като Аликанте, Малага, Палма, Фаро и Крит. Най-много резервации се вършат за август. „ Пътната карта на държавното управление е добра вест за всички изгарящи от неспокойствие за отидат на отмора “, разяснява за Би Би Си изпълнителният шеф на Thomas Cook Алан Френч.

Има обаче и огромно страдание, че страната ще остане затворена за Великденските празници. А има и такива, които предизвестяват, че не би трябвало да се бърза, тъй като Джонсън не даде 100-процента гаранция, че строгите ограничавания няма да бъдат върнати, в случай че това се постанова.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР