Според първоначалната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител

...
Според първоначалната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител
Коментари Харесай

Прокуратурата не намира виновен за смъртта на охранителя в Партийния дом

" Според първичната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител е умрял при рухване от високо, няма доказателства за съответно отговорно лице ", сподели по време на брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова, представена от „ Фокус “.
 Прокуратурата проверява мистериозната гибел на охранителя в Партийния дом  Охраната на Партийния дом се изпълнявала в нарушаване на контракт
За гибелта на 25-годишния Даниел Тасев е формирано досъдебното произвеждане за породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание.

По думите ѝ при втория оглед са открити знаци, които демонстрират, че има отворена дупка.

„ В хода на следствието е открито, че умрялото лице евентуално към тази строителна площадка се е намирало в
тъмната част на денонощието – там е открита чаша с кафе, а долу до самото тяло е открита бъркалката от
кафето. Същата вечер, когато лицето е било на промяна, чиновници на НСО, които също са били на промяна, са
забелязали лицето да отива към кафе машината, след което повече придвижване на лицето не е видяно “, изясни прокурорът.

Русинова съобщи, че първичната съдебно-медицинска експертиза открива, че повода за гибелта е съчетана черепно-мозъчна и гръдна контузия, която е присъща за рухване от високо.

Тасев бе открит мъртъв на 8 юли в шахта в новата постройка на Народното събрание (бившия Партиен дом). Близките на мъжа показаха съмнения че действителната причина за гибелта и събитията към нея се прикриват. Те описаха, че жена от охранителната компания, за която е работил Тасев, се обадила на роднините на починалия и им е предложила пари - в символ на съпричастност.

По-късно се оказа, че компанията, която охранява обекта, е обвързвана със зам.-министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова, която е била краткотрайно притежател на компанията, а сега я ръководят нейният брачен партньор и шурей.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР