Според отворено писмо на Софийска митрополия клипът е в разрез

...
Според отворено писмо на Софийска митрополия клипът е в разрез
Коментари Харесай

Църквата реагира остро срещу клип на Джордан и Лорена

Според отворено писмо на Софийска митрополия клипът е в прорез с християнския морал 

Софийската митрополия с остра реакция против попфолк произведение на изпълнителите Джордан и Лорена, оповестява. „ То е в изострен прорез с християнския морал, възприетите от обществото правила и е в нарушаване на закона “, пишат от Софийската митрополия в отворено писмо, публикувано до шефа на „ Пайнер “ и до медиите.

Става въпрос за творбата „ Крадена обич “, което е снимано на територията на православен храм „ Свети Петър и Павел “ в местността „ Петров Кръст “, село Ковачевци, Община Самоков.

Според Софийската митрополия това е направено без единодушието на Българската православна черква и без „ в никакъв случай и по никакъв мотив нейни представители да са били уведомявани или да им е било желано позволение за това “. 

Според Българската черква клипът е израз на пренебрежение както към християнската религия и източноправославното изповедание, по този начин и към обществото.

„ Многократното проявление на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, проявяващ еротика директно пред и под кръста на купола му, съставляват непристойни дейности, оскверняващи храма и признака на християнската религия “, се сподели още в писмото.

От писмото излиза наяве, че непристойните дейности се показват и в подиуми, в които актьорите се намират в позиции, имитиращи и асоцииращи с „ Тайната вечеря “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР