Според опозиционната партия сцената, в която премиерът на Албания Еди

...
Според опозиционната партия сцената, в която премиерът на Албания Еди
Коментари Харесай

Опозицията в РСМ иска оставката на Ковачевски – не реагирал на Рама, че е „премиер на бъдещата Западна България“

Според опозиционната партия сцената, в която министър председателят на Албания Еди Рама показва на канцлера на Германия Шолц Димитър Ковачевски, като министър председател на бъдещата Западна България, което участниците посрещат със смях е посочила „ цялостната картина на дипломацията “ на Република Северна Македония.

„ На какво има да се смеем и радваме, господин Ковачевски? Ако реагирате толкоз смирено и ласкаво на общественото оскърбление на Република Северна Македония, то е ясно, че нямате доверието и престижа, с цел да представлявате и защитавате македонските национални и държавни ползи. Това държание на Ковачевски е срамно. За тази засегнатост той дължи не просто опрощение на страната си, само че и оставка, като акт на отговорност за срама, нанесен на интернационалната сцена “, пишат от ВМРО-ДПМНЕ, призовавайки още веднъж за предварителни избори и митинг на 18 юни.

В същото време министър председателят на Албания Еди Рама реагира на мненията в Република Северна Македония, провокирани от късото видео от Солун: „ Не е ясно да се смееш или да плачеш поради нервността на някои среди в Скопие към премиера Ковачевски, след публикуването на видеото от ръкостискането с канцлера Шолц в Солун, където се подиграх на грозната обсада на Северна Македония от страна на България “.

Втори ден късото клипче, в което гръцкият министър председател Константинос Мицотакис показва на Олаф Шолц Димитър Ковачевски, а Еди Рама през смях го афишира за министър председател на бъдещата Западна България, което провокира смях у всички, в това число у Ковачевски е обект на мнения освен в обществените мрежи, само че и в медиите в Република Северна Македония.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР