Според ново проучване на CNBC/Change Research бившият вицепрезидент Джо Байдън

...
Според ново проучване на CNBC/Change Research бившият вицепрезидент Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън води на Тръмп в шест ключови за президентската битка американски щата

Според ново изследване на CNBC/Change Research някогашният вицепрезидент Джо Байдън води на сегашния президент Доналд Тръмп във всичките шест основни за президентската борба през ноември американски щата, защото гласоподавателите не са удовлетворени от това по какъв начин Тръмп се оправя с коронавирусната пандемия.

Тъй като случаите на инфектирани с Covid-19 в американския юг и запад бележат мощен растеж през последните седмици, откакто обособените щатите отвориха още веднъж стопанските системи си, изследването демонстрира, че гласоподавателите в Аризона, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин евентуално считат, че Тръмп носи огромна част от виновността за това.

Когато интервюираните бяха помолени да показва двама души или групи, които са най-отговорни за неотдавнашното увеличение на приетите в болница с ковид, 35% показват президента, което е най-големият % измежду дадените отговори. Тръмп е последван от " хората, които не носят маски " - с 34% от отговорите, " прекомерно ранното отваряне отначало на щатската стопанска система " - с 32%, до момента в който 29% от запитаните считат, че за това са виновни " хората, които не са обществено дистанцирани ".

Анкетата допуска, че доста гласоподаватели считат, че Доналд Тръмп играе значима роля в политиките, съдействали за растежа на коронавирусните инфекции. Повечето от интервюираните, или 55%, обявиха, че са съгласни, че президентът преждевременно е призовал обособените американки щати да рестартират стопанските системи си, с цел да усили опцията бъде избран отново през ноември, до момента в който 45% не са съгласни с това мнение.

Едва 43% от гласоподавателите са съгласни, че Тръмп дава добър образец и дава точна информация за верните защитни ограничения за Covid-19, само че останалите 57% не са съгласни с това. Повод за това мнение дава нежеланието на Доналд Тръмп да носи защитна маска на обществени мяста, процедура, която самата негова администрация споделя, че може да помогне за закъснение на коронавирусната болест.

Проведената от петък до неделя анкета измежду 3729 евентуални гласоподаватели в посочените нагоре шест американски щата демонстрира, че претендентът на Демократическата партия Джо Байдън води приблизително с към 50% по отношение на 44% за Доналд Тръмп, откакто единствено две седмици по-рано разликата сред двамата беше по-малка - 48% по отношение на 45%.

В Аризона Байдън води с 51% на 44% за Тръмп, във Флорида 50% на 45%, в Мичиган - с 48% на 43%, в Северна Каролина - с 51% на 44%, в Пенсилвания - с 50% на 44% и в Уисконсин - с 51% на 43%.

Проучването също по този начин демонстрира, че републиканците са изправени пред провокации в щатите Аризона, Мичиган и Северна Каролина при гласуването за Сената, което също ще се организира през есента. Демократите би трябвало да завоюват тези места в Сената, две от които в този момент се държат от републиканците и едно от демократите, и още няколко други, с цел да се окаже, че те ще управляват и Сената. Сега републиканците разполагат в Сената с болшинство от 53 места по отношение на 47 места за демократите и самостоятелните сенатори. Ако те обаче изгубят болшинството си в Сената, а Джо Байдън завоюва президентските избори, той ще има цялостната власт в Белия дон, защото Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) се държи от демократите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР