Според ново британско изследване вегетарианците и особено веганите са по-малко

...
Според ново британско изследване вегетарианците и особено веганите са по-малко
Коментари Харесай

Защо веганите са по-непривлекателни и по-депресивни

Според ново английско проучване вегетарианците и изключително веганите са по-малко привлекателни за противоположния пол. От друга страна, интернационално изследване уточни, че растителната храна води до 90% по-малко диабет, 50% понижен риск от рак, 37% по-ниска възможност от тежки сърдечни болести, а в пакет – по-голяма дълготрайност на живота. Но е значимо да се каже, че тези проценти важат за вегетарианците, не за веганите. Защо се получава по този начин? Предлагаме днешния лайфхак, който разкрива удивителни обстоятелства за плюсовете и минусите от яденето на другите типове храна.

В месото има 8 незаменими аминокиселини, които са жизненоважен склад за сила. Защо? Защото животинските белтъчини са като нашите – и ние сме животни, и се преработват по-добре от организма ни. Аминокиселините по-трудно се усвояват интензивно от растителните храни, а това има някои значими резултати за качеството на живот. Животинските обезпечават: по-малко холестерин, по-здрави стави, по-добро положение на нервната система и оттова са антидепресант – дават доста по-малка податливост към душевен проблеми и болести, чието въздействие върху физиката на организма е все по-голямо, изключително за имунитета в тези коронавирусни времена.

Най-добрият източник са рибите, чиито имена стартират със С – какво Съвпадение, така наречен фрути ди маре, млечните артикули, аленото месо, както и храните от семейство бобови.

Според учените най-добре е човек да не се лишава от тях, само че в менюто му да има мощна порция зеленчуците и плодовете, което пък понижава двойно риска от рак. Това значи най-малко 400 грама дневно да бъде наличието на плодове и зеленчуци в менюто.

Животинската храна обаче не би трябвало да бъде изцяло изключвана, изключително млякото и млечните артикули, яйцата и рибата. Не единствено поради аминокиселините, само че и поради усвояването на най-важните групи витамини. През студения сезон ключът към имунитета е витамин Д, който се съдържа в обилни количества в дроб от риба, изключително тресчица, както и в жълтъка. Няма го в задоволителни дози или въобще в растителните типове.

Витамините от група Б пък не могат да работят изолирано, а единствено в букет, а Б12 е единствено в животинската храна, най-много в месото. Тези витамини са супер значими за психическото равновесие, против депресии, мании, разстройства, а също за равнището на хемоглобина.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР