Според нова теория мистериозната планета, наричана още "Планетата Х" може

...
Според нова теория мистериозната планета, наричана още "Планетата Х" може
Коментари Харесай

Астрономи: Вижда се краят на Слънчевата система

Според нова доктрина мистериозната планета, наричана още "Планетата Х " може просто да е огромна черна дупка, дебнеща надълбоко в нашата Слънчева система.

Математически доказателства за планета, наречена планета девет или планета X от астрономи, бяха разкрити от откривателите на Калтех през 2015 година

Според тях странният обект може да има маса, която е към 10 пъти по-голяма от тази на Земята и да отнеме до 20 000 земни години, да се завърти към Слънцето, защото тя се намира сред 45 милиарда и 150 милиарда километра от Земята.

Въпреки това, в този момент двама физици допускат, че загадъчната „ Планета Х “ въобще не е планета, а черна дупка, всмукваща материя от заобикалящата я среда.

Учените настояват, че могат да намерят и доказателства за изказванията си под формата на гама лъчи, основани от взаимоотношенията сред частици тъмна материя в ореола, заобикалящ черната дупка.

И освен това, само че в публикация, описваща теорията им, учените настояват, че черна дупка, съответстваща на плануваната маса на планетата X, би била толкоз плътна, че може да бъде единствено с размера на топка за боулинг.

Изследователите настояват, че съсредоточаването на изследванията към догатката, че това е планета, съществено попречва капацитета за нови открития.

"След като започнете да мислите за по-необикновени теории, като да вземем за пример за черна дупка, ще видите по какъв начин ви идват и други хрумвания ", твърди пред Gizmodo Джеймс Унвин.

Той е един от създателите на проучването и доцент по теоретична физика на частиците в Университета на Илинойс в Чикаго.

„ Вместо да търсим потвърждения за теориите си във забележимата светлина, може би би трябвало да изследваме гама лъчите. Или галактическите лъчи ", настояват учените.

Физиците в този момент се стремят да намерят решаващи доказателства, с които да поддържат теорията си, като търсят данни от Fermi Gamma-ray Space Telescope.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР