Според неофициална информация варненецът Петков е главен механик на Верила“.

...
Според неофициална информация варненецът Петков е главен механик на Верила“.
Коментари Харесай

Задържаният варненски моряк от „Верила“ пътувал до Бразилия, другият е фитнес инструктор в „Лудогорец“

Според неофициална информация варненецът Петков е основен монтьор на „ Верила “. Засечен е негов чудноват маршрут. На 6 август е на Канарските острови, на 13 е дошъл в Ирландия, на 27 август Петков е бил в Санкт Петербург, а на 2 септември 2023 година към този момент е в град Сантос, Бразилия. Дали това е наркоканал, занапред ще се ревизира.

Другият упрекнат за кокаина е фитнес инструкторът на футболния клуб „ Лудогорец “ Николай Пенчев, написан в ирландските медии като Никола. През 2017 година става европейски първенец по културизъм за младежи. Той е играч на клуб „ Гладиатор “, който партнира на „ Лудогорец “.

Корабът „ Верила “ е благосъстоятелност на Български морски флот-БМФ, приватизиран и управителен от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Двамата са притежатели на „ Лудогорец “, който направиха „ хегемон “ в българското футболно състезание с поредност от над 10 следващи трофеи.

Камен Петков

Корабът „ Верила “ е спрян в ирландското пристанище по сигнал от задокеанска специфична работа. Сигналът е за това, че най-вероятно става дума за „ бартер “- кокаин против хапчета амфетамини, създавани в България, настояват осведомени.

Пътят на дрогата е от изток на запад, до момента в който кокаинът се транспортира в противоположна посока.

След задържането на кораба „ Верила “ в Ирландия вестник Irish Sun цитира източници от следствието, съгласно които е доста евентуално да става въпрос за корупция в средите на пристанищните управляващи. Постоянното придвижване на кораба сред Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите управляващи. Разследващите търсят и връзката с ирландски незаконни кланове на територията на Канада.

Предполага се, че дрогата е пристигнала от Бразилия в северната страна и е трябвало да се разтовари в морето, откакто пакетите с кока са били в непромокаеми пакети и снабдени с GPS. Според моряци, да се качи подобен товар, оборудван за приводняване, няма по какъв начин двамата упрекнати моряци да са работили сами. Най-малкото не могат двамата да приводнят сами пакетите. И товареното на дрогата в Канада е станало с позволение от по-високо място.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи трима от моряците са били с престъпни регистрации.

Никола Пенчев

А моряците са с моряшки паспорти, това е тип длъжностен паспорт, улеснява прекосяване през инспекции по границите. Тези лица са били най-вероятно с „ чадър “ – или от оператора, или от спецслужби.

Прави усещане профилът в обществените мрежи на един от упрекнатите Камен Петков. Той е разгласил фотоси от Русия, едната е от 24 май 2019 година. В българските служби се ревизират възможни негови връзки с Москва, макар, че от Ирландия към България няма съвсем никаква информация за хванатия транспортен съд „ Верила “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР