Според него причината за това предложение не се корени в

...
Според него причината за това предложение не се корени в
Коментари Харесай

Секретарят по отбрана на президента: Главчев доказа партийна принадлежност на кабинета

Според него повода за това предложение не се корени " в потвърдения професионализъм на към момента настоящия министър ", а се крие " в нефелните конституционни промени, пробутани от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи ". 

Стоянов прибавя, че няма спомен и политическа партия да се е намесвала в съставянето на длъжностен кабинет на президента Радев (като отбелязва, че Плевнелиев е " ненужно да го разяснява " ), нито във действието му.

" С тези си дейности служебният министър председател потвърди партийна принадлежност на кабинета " Главчев ". Зная, че ще им е мъчно да го схванат, само че въпреки всичко се надявам на създадат опит Венко Сабрутев, Настимир Ананиев и Ко да го проумеят, че този длъжностен кабинет е вследствие на препоръчаните от Христо Иванов и гласувани от тях калпави промени в главния закон на страната ", споделя още секретарят на президента по сигурност и защита.

Остава открит въпросът за аргументите за желаната оставка, пред кого ще бъде показана, къде ще се организира дебатът за нея и така нататък, показва още Димитър Стоянов. 

След като през вчерашния ден служебният министър председател Димитър Главчев предложи Даниел Митов за длъжностен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров, персоналната смяна в състава на кабинета би трябвало да бъде утвърдена и от президента. Предложението на Главчев пристигна часове след изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който пред симпатизанти разгласи, че в служебното държавно управление партията му поддържа само министъра на защитата и изиска промяна на министъра на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР