Според него охраната на НСО, която в последните назначават на

...
Според него охраната на НСО, която в последните назначават на
Коментари Харесай

Министър Попов призова хора да се отнасят по-отговорно към българското Черноморие, природа и дюните

Според него защитата на НСО, която в последните назначават на политици, е обвързвана с вероятни опасности с българската позиция във връзка с Украйна.

 

Министър Попов и специалисти от Министерство на околната среда и водите ревизираха положението на дюните при Дуранкулак

„ В Министерството на околната среда и водите има съществени проблеми, само че не бих споделил, че съм се сблъскал с нещо, тъй като доста добре познавам проблемите в този бранш “, съобщи Юлиан Попов.

 

„ По отношение на Украйна и морето въпросът изобщо не е екологичен. Много необичайно в България стартира да се надига суматоха, че взривяването на язовир „ Нова Каховка “ може да замърси морето и българското и румънското крайбрежие. Наблюдението демонстрира, че няма никакво замърсяване.

 

Това е много логически извод, защото „ Нова Каховка “ е доста огромен язовир – 27 пъти колкото язовир Искър. Въпреки че питейната вода, слизайки надолу, повлече къщи и отпадъци, само че това изобщо не стигна до България, то се издухва от Дунав във вътрешността, а след два месеца се е разпръснало изцяло и абсорбирало във вътрешността.

 

Самият риск беше доста невисок. Ние следим освен положението на морето, само че и риска в идващите 5-7 дни “, уточни министърът.

 

Той прикани хора да се отнасят по-отговорно към българското Черноморие, природа и дюните.

 

„ Държавата може да направи малко за въглищните централи, пазарът в доста по-голяма степен през днешния ден дефинира тяхната орис. България е страната с максимален спад на въглеродните излъчвания в първото тримесечие на 2023 година в Европейски Съюз. Това е, тъй като предходната година и по-миналата година цените на електроенерегията бяха доста високи и всички централи работеха “, съобщи Юлиан Попов.

 

Той уточни, че качеството на въздуха в България се усъвършенства, въпреки и не с нужните темпове. Министърът прикани за замяна на отиплителните уреди и употребяваните коли.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР