Според него един от утежняващите фактори е броят на персонала

...
Според него един от утежняващите фактори е броят на персонала
Коментари Харесай

Д-р Спасков: Механизмът, по който се получават средствата, предоп...

Според него един от утежняващите фактори е броят на личния състав - за всяко работно място би трябвало да има назначени 5-има индивида.

Това се постанова поради 24-часовото работно време на болничното заведение. Оттам идва и по-голям разход на фонд работна заплата.

Финансирането е еднотипно и за дребна и за огромна болница.

 

В " Пирогов " личния състав работи на 7-часов работен ден, това е второ утежняващо изискване. В този вид лечебни заведения се насочват най-тежко болните, което в допълнение усилва разноските, добави доктор Спасков.

 

Когато се освобождава шеф се извежда един проблем - сходни излизат постоянно. Вместо да гледаме с подигравка, дано гледаме градивно. Надявам се в здравната комисия депутатите да обсъдят проблемите и да се направи смяна за положително.

 

В детското опазване на здравето не е единствено казусът в базата, главният е финансирането. Децата в реанимация в " Пирогов " касата заплаща единствено 20% от себестойността, останалите се взимат от други клинични пътеки. Ако това се поправя, ще има положителни резултати.

 

Едно потомство постоянно дефинира идващото като едва - новото потомство лекари работят по-добре от нас.

 

През " Пирогов " се осъществя въздействие, а не персонален резултат - през болничното заведение може да се въздейства на публичното мнение. Оттам минава преодоляването на публичното мнение. Почти няма промяна на министри и да не се клати управлението на " Пирогов ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР