Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички

...
Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички
Коментари Харесай

Заев: Как всички останали хора произхождат от маймуните, а само ние от българите?

„ Според науката всички произлизаме от маймуните, а съгласно вярата всички произлизаме от Адам и Ева. Как единствено македонците произлизат от българите “. Това е декларирал министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев в диалог с някогашния си български сътрудник Бойко Борисов в опит да подчертае глупостта на позицията на София във връзка с македонската еднаквост, написа сръбският вестник „ Политика “, представен от организация „ Фокус “.

Според изданието Заев е споделил, че „ казусът с България е комичен “.

„ Казват, че одобряват действителността на македонската еднаквост и език, само че желаят да видят корените “, е отбелязал македонският министър председател.

По думите му историко-образователната комисия би трябвало да създаде всички вероятни аспекти и да откри решение за всички исторически персони, като по този метод да ни направи другари, а не да ни разделя.

Той е изразил позиция, че Европейският съюз няма опция и че не се е отказал от задачата си да вкара Северна Македония в блока.

Според него българският народ е посочил на предходните избори, че желае европейско управление, което взема решение проблемите.

Междувременно служебният външен министър Светлан Стоев съобщи, че България е отворена за открит и пълностоен разговор с Република Северна Македония и чака от най-близките си съседи в района да се работи в дух на откровеност и конструктивност. Това стана по време на негова среща с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи и с португалския външен министър Аугущу Сантуш Силва, които са на посещаване у нас, съобщи БНР.

Той акцентира, че по тематиката за Република Северна Македония няма смяна в позицията на страната ни.

„ За нас от основно значение остава поддържането на добросъседски връзки и приемането на нужните гаранции за осъществяването на контракта за добросъседство от 2017 година Продължаваме да поставяме старания за построяването на позитивна атмосфера и възобновяване на доверието в връзките ни с Република Северна Македония. “, сподели Стоев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР