„Според нас, категорично е допуснат теч на личните данни на

...
„Според нас, категорично е допуснат теч на личните данни на
Коментари Харесай

ГЕРБ с нова порция критики: Загрижиха се за пенсионерите. Дончев и Атанасова засегнати от теча на лични данни

„ Според нас, изрично е позволен теч на персоналните данни на 300 хиляди души със свободни специалности от указател БУЛСТАТ “, разгласи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка проблема с новата система на БУЛСТАТ регистъра. По думите й измежду засегнатите били тя, Томислав Дончев и други депутати от ГЕРБ.

„ След като има данни за ЕГН, адрес, телефон, които по неоспорим метод могат да дефинират кое е лицето зад тези данни – то е ясно, че те са изтекли. Вярно ли е, че Агенцията по вписванията освен ЕГН-то е позволила, само че и рождените дати да са забележими, адрес, телефон, месторабота – без единодушието на заинтригуваните лица “, уточни Атанасова и добави, че по закон засегнатите лица би трябвало да бъдат известени до 72 ч., само че това не се е случило.

ГЕРБ се загрижиха и за пенсионерите. Поискаха чуване на обществения министър поради пенсиите. Бившият обществен министър Деница Сачева разяснява, че не е било работа на служебното държавно управление да организира актуализация на възнагражденията за възрастните хора. Според нея пенсионерите са били въведени в илюзия.

„ Гражданите са недоволни от това, което се случва с техните пенсии, които са понижени, по отношение на прихода им през декември. Те се усещат ощетени, излъгани. На 23 декември 2021 година министърът на финансите Асен Василев съобщи, че няма да има ощетени пенсионери, министърът на обществената политика Георги Гьоков удостовери “, сподели Сачева.

Според нея повече от половината пенсионери у нас са получили по-малко средства през януари, а оповестеното нарастване от приблизително 12,5% не дава отговор на истината и за множеството възрастни хора то е по-малко. Затова от ГЕРБ желаят общественият министър да бъде изслушан в Народното събрание.

По думите й след обещаните обезщетения през февруари – може да стане в допълнение комплициране.

„ Беше оповестено, че с десни принадлежности ще се реализират леви цели – ние молим да не се окаже, че с невежи принадлежности се реализират левашки политики “, разяснява Сачева.

„ Първата външнополитическа аудиенция на премиера в районен съд Македония е неточност. Първата аудиенция трябваше да бъде в Румъния, тъй като в случай че би трябвало да се извърши обещанието до края на мандата да има 5 или 6 моста на река Дунав, ние би трябвало да сме подготвени с междудържавното съглашение другата седмица най-късно “, уточни от своя страна Томислав Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР