Според микрофилмите през 1983 година във Виена една 23-годишна медицинска

...
Според микрофилмите през 1983 година във Виена една 23-годишна медицинска
Коментари Харесай

Властта развращава. Абсолютната власт развращава абсолютно

Според микрофилмите през 1983 година във Виена една 23-годишна здравна сестра инжектирала свръхдоза морфин на бабичка, която се молела да почине.

Една седемдесет и седем годишна жена умира, а болногледачката, Валтрауд Вагнер , открива тръпката от властта над гибелта и живота.

Всичко е записано на микрофилмите. Голите обстоятелства.

Отначало сестрата единствено оказва помощ на пациентите да умрат. Работила в огромна болница за остарели и хронично заболели хора. Там старците линеели и копнеели за гибелта.

Освен че употребила морфин, Валтрауд изобретила средство, което нарекла „ водна панацея “. За да прекратиш страданията на пациента, просто запушваш носа му, притискаш езика му и наливаш вода в гърлото му. Смъртта е мудна и мъчителна, само че по труповете няма следи от принуждение и лекарите вземат решение, че старците са умрели от струпване на течност в белите дробове.

Младата жена назовава себе си ангел.

Изглежда толкоз естествено.

Благородно и героично дело.

Валтрауд Вагнер

Вагнер поставя завършек на страданията. Тя е блага, грижовна и сензитивна. Помага единствено на тези, които я молят да приключи тъгите им. Тя е ангел на гибелта.

През 1987 година се появяват още три ангела. И четирите сестри работят нощна промяна. Болницата към този момент се прочува като Приюта на гибелта.

Вместо да приключват страданията, четирите дами стартират да дават водната панацея на пациенти, които хъркат, подмокрят се в леглото, отхвърлят да одобряват медикаментите си или звънят в стаята на сестрите измежду нощ. Малко да им досадят, и пациентите умират на идната нощ. Само някой да се оплаче, и Валтрауд Вагнер споделя „ Този получава билет за парадайса “ и гъл, гъл, гъл…

„ Онези, които ми лазеха по нервите – споделила пред управляващите, – заминаваха непосредствено при Дядо Господ. “

През 1989 година някаква бабичка назовава Вагнер „ елементарна кypва “ и получава водната панацея. След това четирите сестри се напиват в една механа, хилят се и имитират гърчовете на жертвата и физиономията й. Един доктор ги подслушва от прилежащата маса.

Според преценката на виенските здравни управляващи до този миг над триста души са били излекувани вечно. Вагнер получава доживотна присъда. Другите ангели се отървават по-леко.

„ Можех да дефинирам кой от тези дъртофелници ще живее и кой ще почине – споделила Вагнер пред съда. – Господ така и така от дълго време трябваше да ги прибере. “

Властта развращава. А безспорната власт развращава безусловно.

из „ Приспивна ария “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР